Vietnam Büyükelçisi Nguyen The Cuong, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi ve kardeş şehir teklifi için Kayseri’ye geldi. Kayseri Valisi Şerif Yılmaz’ı ziyaret etti. Vietnam’ın Türkiye’ye mesafe olarak uzak, ancak duygu anlamında yakın olduğunu vurgulayan Cuong, "Türkiye’de 15, Kayseri’de ise 4 Vietnamlı öğrenci üniversite eğitim görüyor. Kayseri’deki öğrenci sayısının artması için katkınızı bekliyoruz. Ayrıca, Kayseri’yle kardeş şehir anlaşması yapmak istiyoruz. Kayseri’nin tarihini öğrendiğiniz zaman 81 ilin tarihini de öğrenmiş oluyorsunuz. Ayrıca Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü çok seviyorum ve Kayserili olduğunu biliyoruz. Kayseri’yle Vietnam’dan bir kentin kardeş şehir olması için teklif sunmaya geldim’’ dedi.

Büyükelçi Cuong, daha önce Hindistan’da görev yaptığını 1 milyar nüfusa karşın, halkın kendi dili yerine İngilizce konuştuğunu da belirterek, "Türkiye’nin nüfusu belki 70 milyon ama dünya üzerinde 300 milyon insan Türkçe konuşuyor Yurt dışındaki Türk okullarında en az 50 bin yabancı Türkçe öğreniyor’’ diye konuştu. Cuong, Kayserililerin zeki insanlar olduğunun araştırmalarda da çıktığını kaydetti.

Kayseri Valisi Şerif Yılmaz da, ilk ticari anlaşmaların Kayseri’de yapılan kazılarda çıktığını, sanayi ve ticarette öne çıkan kentin, yakın gelecekte turizm anlamında da söz sahibi olacağını söyledi. Ziyaretin sonunda Vali Yılmaz ve konuk büyükelçi birbirine karşılıklı hediye verdi.



DÖ(OE/AAA)