Elazığlı müteahhit, 55 yaşındaki Yaşar Atlı, 7 yıl önce Edirne’ye gelerek inşaatlar yapmaya başladığını söyledi. Edirneli olmadığı için bazı çevreler tarafından engellendiğini öne süren, 2010 yılı Edirne vergi rekortmeni Atlı, karşılaşütığı sıkıntılar ve tepkisini yeni yapacağı bir otelin koruma duvarlarına astığı yazılarla duyurdu. ‘Duvar Yazıları’ başlıklı yazılarda kendisinin sürekli olarak haksız biçimde engellendiği iddia eden Atlı şunları söyledi:

"Edirne’de derdimi anlatmanın başka bir yolunu bulamadım. Yaptığım işlere engel olunmasını başka türlü önleyemedim. Gittiğim her kapıda ya yabancı ya da dışarlıklı diye eksikliklerle saf dışı bırakmaya çalışıldım. 'Benim' diyen bütün herkes bize iftira atıyor. Bize benzetmeler yapılıyor, işlerimiz engellenmeye çalışılıyor. Ben de kendimce ne yapabilirim diye düşünce işte 'ben buyum her şey ortada' diye bu yolu seçtim. Sesimi duyabilirsem mutlu olurum. Ne yaptımsa yaramadım. Gayrimeşru bir yolum yok. Her şeyimiz ortada bundan sonra bu şekilde dile getirdim. Meyve veren ağaç taşlanıyor desek, kabul ama bu yok etmek. Kıskançlık var, benim yüzümü görmeyenler bile aleyhimde konuşuyor. Duvar yazıları devam edecek. Bu kendi içimden geldi, kurgulanmış değil. Edirne’nin her türlü yatırımına engel oluyorlar."

"DERDİMİ ANLATTIM ÖNEMSENMEDİ"

Sorunlarla karşıyaxtığı kurumlarda derdini herkese anlatmasına rağmen önemsenmediğini öne süren Elazığlı müteahhit Yaşar Atlı sözlerini söyle sürdürdü:

"Yapılanlar da devam etti. Mimarlar Odası’ndan 3 aydır bir projemi geçiremedim. Mimarlarım geliyor, oda diyor ki; bu çizgi yanlış olmuş. Şikayet dilekçesi verdim cevap yok. 1.5 yıldır yapacağım otelin projesini Belediye Meclisinden çıkaramadım. Meclis kim hayatında hiç iş yapmamış, eline bir taş almamış vergi vermemiş adamlar. 'Sen dışarlıklısın bu proje olmaz, nereden buldun bu parayı' deniyor. Hayatımı araştırıyorlar bir şey bulamayınca bizi böyle yıpratmaya çalışıyor. Vergi rekortmeni oldum Ticaret Odası ayrımcılığından 2 yıl tören yapmadı. Edirne Valisi Gökhan Sözer, öğrenmiş durumu ‘yazıktır’ demiş, 2010 yılının törenin bu sene yaptılar valinin sayesinde. Ben 3 bina yaptım vergi rekortmeni olmuşsam, vergi vermeyenleri bulun. Ben kılıf uydurup vergi kaçırmıyorum ki vergi rekortmeni oluyorum."

"BİNA KAÇAK LÜTFEN ŞİKAYET EDİN"

Müteahhit Yaşar Atlı, sıkıntılarını alaylı bir şekilde duvar yazılarına yansıttı. İnşaatına başlayacağı otelin kaçak olduğunu ve şikayet edilmesini isteyen Atlı’nın yazılarından bazıları ise şöyle:

"Bu inşaat ruhsatsızdır, kaçaktır, lütfen şikayet edin. Bu inşaatın sahibi dışarlıklıdır. Ancak, dedesi ve büyük dedesi bastığın toprağın altında yatıyor. Bu inşaatın sahibi parayı nerden buldu telefon ederek öğrenebilirsiniz. Bu inşaat internet sitelerinde kendini yazar, gazeteci, meclisçikci kabul edenler tarafından, ayrıca 7 mühendis, 20 sivil toplum örgütü, 15 dernek, 100 şikayetsever, bin ispiyoncu, 500 lüzumsuz fahri muhbir ve sülükler derneğince denetlenmekte ve takip edilmektedir. Her gün başbakanlığa adar şikayet edilmektedir. Bir de sen şikayet et mutlu ol. Neden herkes birbirini kötülüyor. Neden yeni yeşeren fidanları baltayla kesiyorsunuz? Sayın ötekiler berikiler, dışlar içler, mandallar, kilitler. Sizleri her hafta duvar yazılarına beklerim. Ben de köşe pardon duvar yazarı oldum. İlgililere duyurulur. Bana para vermezseniz size çamur atarım izi kalır. Size şantaj yaparım. Ha ben sizsiniz, ben ise bir hiçim. Hiç almaya adayım. Siz nesiniz?"

Müteahhit Yaşar Atlı’nın Edirne’de bir oteli ve çok sayıda işyeri merkezi bulunuyor.



EÖ(LK/İD)