Pınarbaşı Mahallesi'ndeki 650 öğrencisi bulunan Şehitler İlköğretim Okulu'ndaki, birinci kademe öğrencilerinin yeni eğitim sistemi kapsamında Aydoğdu ve Yavuz Selim İlköğretim okullarına nakledileceğinin duyurulması, velileri ayaklandırdı. Çocukların evlerine daha uzak okullara nakledilecek olmasına karşı çıkan 100 kadar veli, Pınarbaşı Mahallesi Muhtarı Mehmet Yılmaz ve Şehitler İlköğretim Okulu Aile Birliği Başkanı Ümran Aydoğdu öncülüğünde, ellerinde 'Okuluma dokunma' yazılı dövizlerle Kaymakamlığa yürümek istedi.

Polis, yürüyüşün izinsiz olduğunu belirterek, grubu Kaymakamlığa 25 metre kala bir parkın önünde durdurdu. Daha sonra polis, grup içinden sözcü olarak seçilen birkaç kişinin, tepkilerini dile getirmek için topladıkları 10 bin imzalı dilekçeyi teslim etmelerine izin verdi. Ancak, sözcüler Kaymakam Mehmet Okur'un izinde olması nedeniyle Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan ile görüşüp, dilekçeyi teslim etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan, düzenlemenin yeni eğitim sistemine göre Bakanlık tarafından yapıldığına dikkati çekip, "Bu talimata müdahale etme şansımız yok. Ayrıca, henüz elimize bu konuda bir genelge gelmedi. Ancak Bakanlığımız bu konuda çalışmalarını sürdürüyor. Elimizdeki imkanları en iyi şekilde kullanarak velilerimizi ve öğrencilerimizi mağdur etmeme çabası içindeyiz" dedi.

OKULA ÇOCUKLARINI ALMAYA GİTTİLER

Çocuklarını evlerine daha uzak okullara göndermemekte kararlı olduklarını belirten veliler, "Çocuklarımızın güvenliğini kim sağlayacak. Daha 15 gün önce bir kız öğrenci kaçırılmak istendi. Daha kötü olaylar da olabilir. Biz nasıl güvenir de çocuklarımızı daha uzak okula göndeririz" dedi.

Görüşmenin ardından veliler soruna bir çözüm bulunana kadar çocuklarını okula göndermeme ve 1 Haziran Cuma günü Belediye Meydanı'nda daha geniş katılımlı bir eylem yapma kararı alarak dağıldı.



(AÖ/SS)