Bursasporlu futbolcu Gökçek Vederson’un Bursa 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde verdiği ifadeyle ilgili avukatı Özgür Alpaslan Süer açıklamada bulundu. Vederson’un ifadesini Türkçe verdiğini ve takıldığı durumlarda tercümanın devreye girdiğini kaydeden Süer, Vederson ifadesinde eski takım arkadaşı Fenerbahçeli Alex ve sarı- lacivertli yöneticilerin kendisine şike ve teşvik pirimi teklifinde bulunmadığını söylediğini belirtti.

İfadede Alex ile sık sık telefonda görüştüğünün sorulması üzerine Vederson’un, "Alex benim yakın arkadaşım. Ailece görüşüyoruz. Hatta her maç öncesi birbirimizi telefonla arar başarılar dileriz. Konuşmalarımızda hiç şike ve teşvik konuları geçmedi" yanıtını verdiği öğrenildi.

Vederson'un, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın kardeşi ve Fenerbahçe yöneticisi Ali Yıldırım ile yaptığı telefon görüşmeleriyle ilgili soruyu da "Fenerbahçe'den hala alacağım var. Şampiyonluk pirimi alacağım duruyor. Bu alacağımla ilgili zaman zaman yöneticilerle telefonla görüşüyorum. Bu görüşmelerde de sadece alacağımla ilgili konular konuşuldu. Şike ve teşvik konularıyla bir ilgim yok" diye yanıtladığı belirtildi.



SB(FK/SS)