Nişanlanmak için Van'a gelirken, Bingöl'de askeri konvoya yapılan saldırıda şehit olan er 23 yaşındaki Kayhan Kahraman'ın cenazesi, sabah saatlerinede abulansla merkeze 75 kilometre uzaklıkta bulunan Gürpınar'ın Tutmaç Köyü'e getirildi. Türk Bayraklarının asıldığı ve yaklaşık 2 bin kişinin toplandığı meydana, cenazenin getirilmesi ile birlikte gözyaşları adeta sele dönüştü. Annesi, kardeşleri ve yakınları şehidin tabutuna sarılıp Kürtçe ağıtlar yakarken, 19 yaşındaki kuzeni İskender Kahraman ise asker elbisesi giyerek cenaze törenine katıldı.

Van Valisi Münir Karaloğlu, Van Jandarma Kolordu Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç, AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk helikopterle gelirken, törene ayrıca Van Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Nurettin Alkan ile köylülerin tamamı katıldı. Şehit Er Kahraman'ın Türk Bayrağı'na sarılı tabutu köy mednanına getirildikten sonra Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas tarafından dua okundu. Ardından bir süre omuzlarda taşınan  cenaze, köyün hemen yanında bulunan mezarlıkta toprağa verildi.

KADIN ASTSUBAY DA AĞLADI

Ayakta durmakta zorlanan Şehidin annesi Kadriye Kahraman'ı ise kadın astsubay teselli etmeye çalıştı. Kadın astsubayın da gözyaşlarını tutamadığı gözlendi. Bu arada şehit Erin amcasının oğlu Selahattin Kahraman'ın üzerinde 'Her zaman şehit vermeye hazırız Kahraman ailesi' yazılı bir fotoğraf taşıdı. Vali Karaloğlu, Van Jandarma Kolordu Komutanı Korgeneral Güvenç, AK Parti Van Milletvekili Kayatürk ve Van Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Nurettin Alkan, şehidin babası Mustafa Kahraman'a başsağlığı dileğinde bulunduktan sonra köyden ayrıldı.



MÇ(FE/COŞ)