gönderdikleri eşya arasındaki yastık içinde 12 bin lira değerindeki altınları da olan Batmanlı 77 yaşındaki Mehmet Şirin Sudemir, aylar sonra altınlarına kavuştu. 

Van'da geçen yıl büyük yıkıma yol açan depremin ardından depremzedelere yardım etmek için bütün Türkiye seferber oldu. Batman'ın Sağlık Mahallesi'nde yaşayan Bağkur emeklisi Mehmet Şirin Sudemir de depremzedelere yardım etmek istedi. Sudemir ailesi, evlerinde kullanılmayanı eşyanın bir kısmını depremzedelere ulaştırılmak üzere belediye ekiplerine teslim etti.

ALTINLAR YASTIKLA GİTTİ

Sudemir ailesi, bir süre sonra Van'daki depremzedelere gönderdikleri eşya arasında 12 bin lira tutarındaki altınların içinde bulunduğu yastığın da olduğunu fark etti. Yanlışlıkla gönderilen altınlarının bulunması için aile, önce belediyeye başvurdu daha sonra da Van'a giderek kendileri arama yaptı. Ancak altınlar bulunamadı. Aile bunun üzerine altınlarını bulup gönderen kişiye 1000 lira bağışta bulunacaklarını açıkladı.

YASTIKTAN DÜŞEN ALTINLAR ŞAŞIRTTI

Vanlı depremzede 40 yaşındaki Fehmi Güneş'in eşi evlerinde bayram temizliği yaparken, silkelediği yastığın içinden altınlar düşünce büyük şaşkınlık yaşadı. Durumu eşine anlattı. İşsiz olan Fehmi Güneş, yardım için gönderilen yastık içindeki altınların sahiplerini bulmak için hemen harekete geçti. Bir arkadaşı ile internete girip, altınlarını kaybeden ailenin Batman'da olduğunu belirleyen Güneş, 118'den aldığı telefon numarası ile Sudemir ailesine ulaştı. 

"EMANETLERİNİZ BENDE"

Fehmi Güneş aileye, "Emanetleriniz bende, gelip alabilirsiniz" dedikten sonra su demir ailesi Van'a gitti. Yastıktan çıkan altınları teslim eden Fehmi Güneş, "Buraya geldiler, birlikte iftar yaptık ve emanetlerini kendilerine teslim ettim. Sonuçta o insanlar bizim için yastıklarını gönderdiler. Bizi düşünen insanları bizim de düşünmemiz lazım" dedi.

"UMUDUMU KESMİŞTİM"

Depremzedelere yanlışlıkla gönderdikleri altınlarına kavuşan Mehmet Şirin Sudemir, büyük mutluluk yaşadığını belirterek, "Açıkçası altınlardan umudumu kesmiştim. Kim aldıysa da helal etmiştim. Çünkü istenmeden yaşanan bir olaydı. Haberi alınca şaşırdık ve çok sevindik. Damadım hemen Van'a giderek altınları teslim aldı. Bu aileye ne kadar teşekkür etsek azdır" diye konuştu.

ÖDÜLÜ ALMADI

Mehmet Şirin Sudemir, altınları bulup teslim edecek kişiye 1000 lira ödül vaadinin bulunduğunu ancak altınları bulan kişinin ödülü kabul etmediğini söyledi. Sudemir, "Çok onurlu bir aileye denk geldik. Demek ki helal paralarla bu altınları almışım" dedi.