Şanlıurfa Belediye Başkanı Bağımsız Ahmet Eşref Fakıbaba'nın talimatı ile kurulan aşevinde Vanlı depremzedeler, kar nedeniyle beyaza bürünen alanda sabah ve öğle saatlerinde çorba ile yemek alabilmek için metrelerce kuyruk oluşturuyor.

GÜNDE 10 BİN KİŞİYE YEMEK DAĞITILIYOR

Günde 10 bin kişiye sıcak yemek ve ekmek dağıtımının yapıldığı aşevinden faydalanan depremzedeler, Şanlıurfa Belediyesi'ne teşekkür ederek hizmetin sürmesini istediklerini dile getirdi. Van'ın Erek Mahallesi'nde bulunan aşevinde, Vanlı bazı depremzedeler de gönüllü olarak çalışıyor.

Van'da meydana gelen depremden sonra 'Çorba Evi' olarak açılan ardından aşevine dönüştürülen yerin idaresini yürüten Sosyal Yardım Birim Sorumlusu İbrahim Akbaş ise sosyal belediyecilik ilkesi doğrultusunda bu hizmetin sürdürüldüğünü söyledi. Akbaş, "Aşevinde sıcak yemeğin yanı sıra yapılan tespitlerde yardıma muhtaç depremzedelere gıda yardımında bulunuyoruz. Bölgede daha önce bu hizmeti veren belediyeler ve STK'lar Van'dan ayrılmış durumdalar. Şanlıurfa Belediyesi olarak biz bu hizmeti sürdüren tek belediyeyiz. Vanlı kardeşlerimizin dertlerine bir nebze de olsa ortak olmak amacındayız. Burada bazı Vanlı kardeşlerimiz işçilerimize gönüllü olarak yardım ediyorlar. Hedefimiz Mart ayı sonuna kadar bu hizmeti sürdürmektir" diye konuştu.



(HK/BT)