Dilhun GENÇDAL-İdris TİFTİKÇİ/İSTANBUL, VAN depremi sonrasında İstanbul Kartal'daki Yaşlı Bakım ve Huzurevi'ne yerleştirilen Vanlılar, bugün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ağırladı. Kılıçdaroğlu'nun ziyaretiyle sevinen depremzedeler, isteklerini de dile getirdi. Vanlı depremzedelerin tek isteği, Van'a geri dönmek.

Çocukların habercilere yoğun ilgi gösterdiği ziyarette en çok da onlar taleplerini sıraladı. Vanlı çocukların tek isteği, Van'a geri dönmek oldu. Çocuklardan kimi arkadaşlarını, akrabalarını, kimi okulunu, kimi de memleketini özlediğini söyledi. Depremden korktuklarını dile getiren Vanlı çocuklar, yaşadıkları şehre geri dönebilmek için umutlarını depremin bitmesine bağladı.

Çocuklar, Van'ı ve oradaki yaşantılarını özlediklerini söylerken, büyüklerin de talepleri farklı değildi. 1.5 aydan beri Yaşlı Bakım ve Huzurevi'nde kalan İsmet Ak, kaldığı yerden memnun olduğunu dile getirerek, "Van Valisi bize ev yapacak. Toprak evler yıkılacaktı. Ama Vali bey yıkılmayacak, onarılacak demiş. Toprak evlerin onarımı mümkün değil. Bunu gündeme getirseler seviniriz. Bize ev yaparlarsa, ne zaman derlerse o zaman gideriz. Memleketimize gitmek istiyoruz. Burada bir çorbaya, bir ekmeğe muhtaç olmaktansa, gidip orada kendi işimize, gücümüze, aşımıza bakmak zorundayız" dedi.

Çocukları ve torunlarıyla huzurevinde kalan Habibe Özbulak da, "Gitmek istiyoruz ama hala deprem var, sallanıyor. Biz korkuyoruz gitmeye. Burada yaşayamıyoruz. Allah Başbakanımızdan razı olsun, biz ondan memnunuz. ama yine vatan ayrıdır. Biz bıraktık geldik buraya. Burada da canımız çok sıkılıyor. Buraya alışmadık, havası bize gelmiyor" diye konuştu.


DG İT (ÖA) (FOTOĞRAF)