'DEPREMLE BİRLİKTE HERŞEY DEĞİŞTİ'

Öğrenci sayısı 22 bini bulan YYÜ'de deprem öncesinde yurt sıkıntısı yaşandığını, Van'da YURTKUR'a bağlı toplam 2 bin 800 yatak kapasiteli yurt bulunduğunu anlatan Rektör Prof.Dr.Peyami Battal, deprem öncesi 740 yatak kapasiteli ek yurt yapılması için YURTKUR'un ihale yaptığını belirtti. Ancak depremlerle birlikte her şeyin değiştiğini kaydeder Prof. Dr. Battal şunları söyledi:

"Deprem sonrasında sorun oldukça büyüdü. Şehirde öğrenciler ev bulamayacaktı. 8 bin kişilik yurt yapılması gerektiğini Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'a görüştük. Hemen 8 bin 100 kapasiteli yurt inşaatına başlandı. Bunun yanı sıra İş Bankası ve ODTÜ Eymir Vakfı da üniversitemize yurt yapma kararı aldı. Onların inşaatları da devam ediyor. Eski yurtları da katarsak ilçelerle birlikte yurt yatak sayımız 13 bini buldu."

KONTEYNERLAR HAZIR BEKLETİLİYOR

30 Ekim tarihinde eğitim öğretime başlayacak olan YYÜ öğrencilerinin büyük oranda barınma sorunu yaşamayacaklarını belirten Rektör Peyami Battal, yurtların tesliminde yaşanacak gecikme ihtimallerine karşı da konteynerlerin kaldırılmadığını söyledi.

ÖĞRENCİ VE ÖĞRETİM ÜYESİ SAYISI ARTTI

Depremin ardından kendisine en çok yöneltilen sorulardan birinin 'Öğretim üyesi ve öğrenci kaybının olup almayacağını konusunda olduğunu anlatan Rektör Battal, tam tersine hem öğrenci, hem de öğretim üyesi sayısında artış olduğunu söyledi. Deprem öncesi 540 olan öğretim üyesi sayısının şimdi 600'ü geçtiğini, YYÜ'nün hem öğrencisiyle hem öğretim üyesiyle büyüyen gelişen üniversite haline geldiğini belirtti.

REKTÖR YETİŞTİREN ÜNİVERSİTE

Türkiye'deki başka üniversitelere Rektör gönderdiklerini kaydeden Rektör Prof. Dr. Peyami Battal şöyle dedi:

"12 rektör YYÜ'den çıktı. Geçmiştekilerini de sayarsak bu rakam artabilir. Bazen öğretim üyeleriyle kendi aramızda espri bile yapıyoruz. 'Rektör yetiştirme bölümü açacağız' diye. Bütün bunlar üniversitemizin bir başarısıdır. Olmaması içinde hiçbir neden yok. Üniversitemizdeki öğretim üyeleri her alanda çok gayretli çalıştıklar için başarılı oluyorlar. Bu da bizi çok mutlu ediyor."

GÖ,MÇ(FE/COŞ)