Van'da 23 Ekim'de meydana gelen Richter ölçeğine göre 7.2 ve 9 Kasım'daki 5.6 büyüklüğündeki depremler çok sayıda binayı yıkarken, birçok binada ağır hasara neden oldu. Van'da yayın yapan Van TV de ağır hasar gördü. Depremden önce uydu aracılığıyla da yayın yapmaya hazırlanan kanalda çalışanlar binayı boşaltırken, yayınlarını 2 ay süreyle durdurmak zorunda kaldı. Yayın daha sonra 2 bölmeli çadırdan yapılmaya başlandı. Çadırda yayın yapılırken çalışanların sayısı da düşürüldü.

Kıt olanaklarla yaklaşık 1 yıl çadırdan yayın yapan Van TV'de yeni binasına kavuştu. Yaklaşık 2 bin metrekare alan üzerine kurulan kanal, tam donanımlı olarak inşaa edildi. 20 odası bulunan ve spor, tartışma, haber ve sabah programlarının yapılacağı stüdyolar, radyo ile 500 kişilik bir müzik eğlence programının yapılacağı salon yapıldı.

Kanalın hem muhabirliğini, edidörlüğünü hem de spikerliğini yapan Yılmaz Tekin, deremlerin ardından Van TV ve Doğu Radyo'yu 2 göz bir çadıra sığdırmak zorunda kaldıklarını anlattı. Tekin, şöyle dedi:

"Tüm zorluklara rağmen sesimizi halkımıza duyurmaya çalıştık. Sorunlara çözüm olmaya çalıştık. Şimdi 2 bin metrekareden çok daha büyük bir yerdeyiz. 6 yeni dekorumuzla, stüdyomuzla lüks donatıldı. Tüm teknik donanımlar yerleri yerine getirildi. Ve artık Van TV ve Doğu Radyo için artık bu binada yayın yapıyoruz. Umarım artık Van TV'yi uydu aracılığıyla da yayına geçer."

Tekin, zorlu dönemde medyadan büyük destek gördüklerini ekledi.

Van TV sahibi Zahir Kandaşoğlu, çadırdan yayın yaparken çok zorlandıklarını, şu anda tek sıkıntılarının bütün yasal işlemlerinin tamamlanmasına rağmen uydu üzerinden yayına başlayamamak olduğunu söyledi. Kandaşoğlu, "Herşeyimiz hazır ve büyük bir heyecanla sinyal bekliyoruz. Yeni yerimizde Van'ın sesi olmaya ve güzelliklerini anlatmaya devam edeceğiz" diye konuştu.



GÖ(FE/İD)