Maliye Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan bir protokol ile Van'da meydana gelen depremde hayatını kaybeden öğretmenlerin isimlerinin Milli Piyango İdaresi tarafından Türkiye genelinde yaptırılan okullara verilmesi konusunda anlaşma yapıldı. Bu kapsamda Mardin Milli Piyango Anadolu Lisesi'ne, depremde yaşamını yitiren Ordulu Türkçe öğretmeni Oktay Yaşar'ın adının verilmesine karar verildi.

ÜZÜNTÜMÜZ BİR NEBZE HAFİFLEDİ

Bugün okulun yeni tabelasının asılması için düzenlenen törene, Mardin Vali Vekili Selim Palamut, Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser, Okay Yaşar'ın ailesi ve öğretmenler katıldı. Van'da hayatını keybeden öğretmenlerin anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan tören, genç öğretmenin özgeçmişi ve hayatını anlatan slayt sunumu ile başladı. Törene katılan Okay Yaşar'ın annesi 56 yaşındaki Asiye Yaşar, oğlunun isminin yaşayacak olmasından büyük mutluluk duyduğunu belirterek, "Oğlumun isminin bir okula verilmesi üzüntümüzü bir nebze olsun hafifletti. Böyle bir uygulamanın olması çok sevindirici. Hiç olmazsa adının yaşayacağını bilmek bizi mutlu ediyor. Yavrumu çiçeği burnunda kaybettik. Oğlum, 4 yıldır Van'da görev yapıyordu. Depremde, yavrumla birlikte 77 kadrolu öğretmen hayatını kaybetti. Tesellimiz artık isminin verildiği okul olacak" dedi.

Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser ve Vali Vekili Selim Palamut'un yaptığı konuşmalardan sonra Okay Yaşar'ın özgeçmişi okundu.