Van'da 7 Haziran 2012 tarihinde KCK'ya yönelik yapılan operasyonlarda Van Belediye Başkanı BDP'li Bekir Kaya, Özalp İlçe Belediye Başkanı Murat Durmaz, Edremit İlçe Belediye Başkanı Abdulkerim Sayan, BDP eski İl Başkanı Cüneyt Caniş, Van Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Güler ve 5 BDP yöneticisi gözaltına alındıktan sonra tutuklandı.

Van Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ile Özel Hareket Şube ekipleri bu sabah yeniden eş zamanlı operasyon yaptı. Operasyonlarda, aralarında BDP'li Belediye Başkan Yardımcısı Selim Bozyiğit, BDP'li İl Genel Meclisi Başkanı Semira Varlı, meclis üyesi Senar Elter, Belediye Başkan Danışmanı Sait Kantarcıoğlu'nun da aralarında bulunduğu 12 kişi evlerinde gözaltına alındı.

Erciş'in Çelebibağ Beldesi'ne de aynı saatlerde operasyon yapıldı. Çelebibağ Belediyesi ile BDP'li Belediye Başkanı Veysel Keser'in evinde aramalar yapıldı. Belediye Başkanı Keser de gözaltına alındı. Şu ana kadar gözaltına alınanların sayısı 13'e ulaşırken, bu sayının artabileceği belirtildi

DEPOLARDA YARDIM MALZEMESİ BULUNDU

Aynı saatlerde Van'da bulunan belediyeye ait çeşitli depolara da baskınlar düzenlendi. İstasyon, Vali Mithatbey Mahalleleri ile Bostaniçi Beldesi'nde bulunan ve bir bölümü köpek barınağı olarak kullanılan 3 ayrı depoya da baskın düzenlendi. Depolarda, depremden sonra çeşitli yerlerden geldiği ileri sürülen çeşitli yardım malzemeleri bulundu.