Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Van Valiliği ve Mehir Vakfı'nın, '100 yeni yuva kuruluyor yüzler gülüyor' sloganıyla gerçekleştirilecek organizasyonla Van'daki depremzede 100 çitf için toplu düğün yapılacak. Atatürk Şehir Stadyumu'nda perşembe günü saat 16.00'da yapılacak düğüne, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in de katılması bekleniyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Van Valisi Münir Karaloğlu, kentte yaşanan iki deprem nedeniyle düğünleri ertelenen ve maddi durumu kötü olan çiftlerin özenle belirlendiğini söyledi.

'ARALARINA FAY HATTI GİREN SEVGİLİLERİ EVLENDİRİYORUZ'

Organizasyonun önemine değinen Vali Karaloğlu, "Depremden önce, nişanını yapmış ama düğününü yapamamış, aralarına depremin girdiği, fay hattı oluşturduğu 100 çiftimizi evlendiriyoruz. '100 yeni yuva kuruluyor, yüzler gülüyor' sloganıyla, Van'dan 60, Erciş İlçesi'nden 20 ve diğer ilçelerimizden de 20 olmak üzere 100 çiftin düğününü Mehir Vakfı ve Valilik olarak yapacağız. Düğünleri yapılacak çiftlerin ev eşyalarını Valilik ve Mehir Vakfı karşıladı" dedi.

DÜĞÜNE ÜCRETSİZ SERVİS

Vali Karaloğlu, şölen havasında geçecek olan düğüne sanatçılar Rojin, Selahattin Alpay, Hülya Bozkaya ve yerel şarkıcıların da katılacağını söyledi. Düğün, Van'da 23 Ekim'de meydana gelen ilk depremde çadırların kurulduğu Atatürk Şehir Stadyumu'nda yapılacak. Düğüne katılmak isteyen vatandaşlar için de kentin birçok noktasından ücretsiz servisler kaldırılacak.



GÖ,OA(FE/CK)