KAYSO’nun davetlisi olarak Kayseri’ye gelen ve Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikaları gezerek ekonomik ve ticari işbirliği ile ilgili girişimlerde bulunması beklenen Aşağı Saksonya Eyaleti’nden Ekonomi, Çalışma ve Ulaştırma Bakanı Jörg Bode ve iş adamlarından oluşan heyet, Vali Mevlüt Bilici’yi makamında ziyaret ederek kentle ilgili bilgi aldı. Konuklarına Kayseri’nin 6 bin yıllık tarihi olduğunu ve Asurlular döneminden beri ticaret kenti olarak bilindiğini anlatan Vali Bilici, "Kapadokya bölgesi ve peribacalarını mutlaka görmenizi öneririm. Zamanınız varsa Erciyes Dağı’nı da görmelisiniz’’ dedi.

Balon turu öneren ve "Kapadokya’yı mutlaka tepeden görmelisiniz’’ diyen Vali Bilici, konuklarının zaman darlığından yakınması üzerine, Erciyes, Kapuzbaşı, Sultansazlığı Kuş Cenneti gibi yerleri fotoğraflarla anlattı, bilgi verdi.

Konuk iş adamları adına konuşan Alman Bakan Jörg Bode de, Kayseri’den çok etkilendiklerini söyledi. Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikaları gezeceklerini ve karşılıklı yatırım imkanlarını değerlendireceklerini belirten Alman Bakan, "Milletvekiliyken 6 yıl önce de Türkiye’ye gelmiştim. O zaman da hayran kalmıştım. Bu kez ekonomik ve ticari işbirliğiyle daha sık geleceğimizi umuyorum’’ diye konuştu.

Vali Mevlüt Bilici, konuk bakana el dokuması kök boya kilim hediye ederken, sanayici ve iş adamlarına da kenti tanıtıcı fotoğraf ve broşür hediye etti. Bakan Jörg Bode de Vali Bilici’ye kalem seti hediye etti.



DÖ(OE/AK)