İstanbul’da faaliyet gösteren Şiranlılar İnşaat'ın sahibi Gümüşhaneli işadamı Ramazan Kahveci’yi arayan ve kendisini Gümüşhane Vali Yardımcısı Cahit Karatepe olarak tanıtan bir kişi, 140 bin liraya ihtiyacı olan kanserli bir hasta için 123 bin lira toplandığını belirterek, kalan 17 bin liranın da işadamı tarafından karşılanmasını istedi. Kimliği belirsiz kişi, paranın Şenol Korkmaz adına bir bankanın Ankara Ulus şubesine havale edilmesini talep etti.

Kendisini arayan kişiye olumlu cevap veren Ramazan Kahveci, daha sonra Valilik telefonundan Vali Yardımcısı Cahit Karatepe’ye geri döndü. Vali Yardımcısı'na konuyu anlatırken, Karatepe’nin "Ben sizinle daha önce görüşmedim" beyanı üzerine olayın dolandırıcıların bir organizasyonu olduğu ortaya çıktı.

Gümüşhane Vali Yardımcısı Cahit Karatepe, "İş dünyasını bu konuda uyarmak istiyorum. Kendilerini bürokrat ya da kent yöneticileri adına arayan kişilerin yardım taleplerinde hemen ilgili kişiyle makam telefonundan irtibata geçsinler. Emniyeti bilgilendirdim. Gerekli araştırmaları yapıyorlar" dedi.