Çeşme Kaymakamlığı'nda, bugün, konuyla ilgili tarafların yer aldığı bir toplantı düzenlendi. Toplantıya koydaki işletme temsilcilerinden Marrakech'in işletmecisi Mehmet Özener, Sole Mare adlı mekanın işletmecisi Selim Kaptan, Paparazzi İşletme müdürü Ersin Bombatepe, Kafe Pi işletmecisi Engin Yaşar, Babylon Genel Müdürü Tunç Giritlioğlu, koydaki malikanenin sahibi Can Çelebioğlu ile İzmir Vali Yardımcısı Haluk Tunçsu, Çeşme Kaymakamı İnci Sezer Becel ve İlçe Emniyet Müdürü Mahmut Muçlu katıldı.

TARAFLAR İYİ NİYETLERİNİ GÖSTERDİ

Yaklaşık bir saat süren ilk toplantının ardından İzmir Valisi Cahit Kıraç, kaymakamlığa geldi. Taraflarla bir araya gelmeden önce Vali yardımcısı ve kaymakamdan bilgi alan Vali Kıraç, daha sonra toplantıya işletme temsilcilerini de çağırdı. Yaklaşık yarım saat süren bu toplantının ardından Vali Kıraç, basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Türkiye'nin dünya turizminde ilk sıralarda yer aldığını, rakiplerimiz tarafında dikkatle takip edildiğini belirten Vali Kıraç, "Çeşme Türkiye'nin önemli turizm bölgelerinden birisi. Türkiye dünyanın şu anda 10. turizm ülkesi ve 2023 yılında bu hedef ilk yedi arasına girebilmekte. İzmir'in 2020 EXPO adaylığı sürecinde ana temaları sağlık ve turizmken böyle bir konu gündeme gelmesi üzücü. Turizmde birlik olmamız gerekiyor. Kimse bindiği dalı kesmesin. Kısır çekişmelerin kimseye faydası yok. Aya Yorgi Koyu'ndaki anlaşmazlık tatlıya bağlandı. Taraflar iyi niyetlerini gösterdi. Kendilerine teşekkür ediyorum. Bu anlaşmaya vesile olduğum için mutluyum" dedi.

UYUMA HAKKIMIZI İSTİYORUZ, EĞLENCEYE KARŞI DEĞİLİZ

Can Çelebioğlu ise toplantıdan mutlu ayrıldığını belirterek şöyle konuştu:

"Biz sadece yaşama ve uyku hakkımızın peşindeydik. Annemiz Engin Çelebioğlu bütün yazını burada geçiriyor. Belirli bir saatten sonra müzik sesinden uyuyamıyorduk. Şimdi mekan sahipleri belirlenen kriterler çerçevesinde, belirli saatlerde müzik yapacak. Biz kesinlikle müziğe de, eğlenceye de karşı değiliz. Bizler de bu mekanlarda eğleniyoruz, hiçbir mekan kapansın istemiyoruz. Yeter ki, yasaların belirlediği kurallara uyulsun. Biz uyuma hakkımızı istiyoruz. Amacımız bir farkındalılık oluşturup, sorunumuzun gündeme gelmesiydi ve bu oldu. Makul saatlerde gerektiği şekilde müzik yayını yapılırsa sorun kalmaz. Kanunlar çerçevesinde huzurlu bir yaz geçireceğiz."

VALİMİZ NE DERSE O

Marrakech adlı mekanın işletmecisi Mehmet Özener ise toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, "Sayın Valimiz ne derse o. Kanunlar çerçevesinde müzik yayını yapmayı sürdüreceğiz. Zaten aramızda bir düşmanlık olmadığı için toplantı sonrası el sıkıştık" dedi.

BİNALİ YILDIRIM DEVREYE GİRMİŞTİ

Aya Yorgi Koyu'nda Çelebioğlu ailesi ile eğlence mekanları arasında 1990 yılından bu yana müzik yayını konusunda tartışma yaşanıyor. İlk olarak 1990'da malikane bahçesine dev kolonlar yerleştirerek yüksek volümlü mehter marşı çalan Çelebioğlu ailesi, geçtiğimiz yıl ise Marrakech önünde bir protesto gösterisi yapmıştı. Geçen Cumartesi günü Ulaştırma, Denizcilik ve Habercilik Bakanı Binali Yıldırım Marrakech'e milli futbolcuları ziyareti esnasında malikaneye yeni kurulan ve 210 bin dolar değerinde olduğu bildirilen ses düzeniyle müzik yapınca, Bakan Yıldırım devreye girmiş ve müziği kestirmişti.

FO(KÖ/SSA) (FOTOĞRAF)