Kayseri Valisi Şerif Yılmaz, beraberindeki protokol mensuplarıyla birlikte Sultan Sazlığı ve Yahyalı İlçesi'ne çıkarma yaptı. İlk olarak Sultan Sazlığı Milli Parkı’nı ziyaret eden Vali Yılmaz, gözetleme kulesinden dürbünle bölgeyi inceledi ve ardından yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Vali Yılmaz ve beraberindekiler ahşap yürüyüş patikası ile de sazlığı gezdi ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

Sultan Sazlığı incelemelerin ardından Vali Yılmaz, daha sonra Aladağlar Milli Parkı içerisinde yer alan Kapuzbaşı Şelaleleri’nde de incelemelerde bulundu. Burada vatandaşlarla da sohbet eden ve dertlerini dinleyen Vali Yılmaz, Hacer Ormanı Çevre Düzenleme çalışmaları ile Helikopter Pistini ve 60 ton su kapasiteli Yangın Havuzunu da yerinde inceledi ve bilgi aldı. Kayseri Valisi Şerif Yılmaz, Hacer Orman’ı ziyaretinde orman işçilerinin ısınmak için yaktığı ateşin başında oturarak, işçilerin demlediği çaydan içti.

Burada basın mensuplarına açıklamalarda da bulunan Vali Yılmaz, Türkiye’nin en güzel doğa harikalarından olan bir bölge içerisinde yer aldıklarını belirterek, "Sultan sazlığı Kuş Cenneti, Kapuzbaşı Şelalesi ve Aladağlar Milli Parkında bulunan Hacer Ormanlarımız, Dünyanın her bölgesinden insanların gelip gördüğü ve konakladığı bir bölgedir. Buraya gelen ziyaretçilerin tüm ihtiyaçlarını giderebileceği tesisler yapıldı. Yurt içi ve yurt dışından daha fazla insanların gelip buraları görmesini arzu ediyorum. Burada sanki başka bir dünyada yaşanıyormuş gibi bir his var. Burası aynı zamanda son günlerde insanlarımızın son günlerde yaşadıkları stresten uzaklaşmaları içinde uygun bir yer. Buraları koruyup, gelecek kuşaklara aktarmak için bütün kurumlarla işbirliği içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

AÇILIŞINI BAŞBAKAN YAPACAK

Bölgeye son yapılan tesisler için toplam 1.2 milyon TL harcandığını dile getiren Vali Yılmaz, bu tesislerin de arasında olduğu toplu açılışların 12 Aralık’ta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacağını ifade etti. Yılmaz, Erciyes Kayak Merkezi’’nin ve bunun yanı sıra doğal ve tarihi bölgelerin alt yapısının tamamlanması ile birlikte topyekun bir tanıtım faaliyeti yapılacağını kaydetti.

'ODUNLARI KADINLAR TAŞIYORSA SORUN VAR DEMEKTİR'

Vali Yılmaz, beraberindekilerle birlikte Hacer Orman’ı ziyaretinin ardından Ulupınar Köyü’ne giderek, burada köylülerin sıkıntılarını dinledi. Özellikle yakacak odun, öğrenci servisi, sağlık ocağı gibi sıkıntılarını ileten köylüler Vali’den yardım istedi. Vali Yılmaz’da bu konuda ilgili müdürlere talimat vererek, ilgilenmelerini istedi.

Köy kadınları ile bir süre sohbet eden Vali Yılmaz’ın, "Çevreden topladığınız odunları erkekler mi taşıyor, siz mi taşıyorsunuz?" yönündeki sorusu dikkat çekti. Bu soru üzerine kadınlar, "Erkekler taşıyor" cevabını verdi. Bunun üzerine Vali Yılmaz, "Eğer siz taşısaydınız sorun olacaktı ama erkekler taşıyorsa sorun ortadan kalkmıştır" diye  konuştu.

ÇOCUKLARINIZI EVLENDİRMEYİN OKUTUN

Çocuklarla da yakından ilgilenen ve onlara şeker veren Vali Yılmaz, köydeki kadınlara seslenerek, "Çocuklarınızı mutlaka okutun" öğüdü verdi. Köyde imkanların belli bir noktaya kadar olduğunu hatırlatan Vali Yılmaz, şöyle konuştu:

"Ben de orman köyünde yaşadım. Okulu yatılı okudum. Sıkıntılar olabilir ama çocuklarınızı mutlaka okutun. Çünkü başka çareleri yok. Köyde geçim şartları ortada. Bu konuda sıkıntılar yaşayacaksınız ama sonuna kadar devam edin. Onların eğitimleri için elinizden gelen gayreti gösterin. Onları okuldan alıp, hemen evlendirmeyin. Bırakın onlar da Kaymakam ya da öğretmen olsun."

 

CZ(OE/SS)