Kent merkezinde bulunan İbni Sina İlköğretim Okulu'nda düzenlenen programa Tokat Valisi Şerif Yılmaz ve daire müdürleri katıldı. Okulda sınıfları teker teker dolaşan Vali Şerif Yılmaz, önce öğrencilerle ilgilendi ardından 200 mililitrelik kutular içinde bulunan sütleri dağıttı. Sütü alan öğrencilerin mutlu oldukları gözlenirken, bazılarının sütlerini hemen içtikleri görüldü.

Burada gazetecilere açıklama yapan Vali Şerif Yılmaz, bir öğrencinin haftada bir litre süt tüketeceğini söyleyerek, "30-40 yıl önceki dönemlerde de okullarımızda süt tozundan imal edilen sütler dağıtılıyordu. O belli bir kaynağın, Türkiye'ye yapılan bir destekle sağlanan imkandı. Ama bugün çok şükür; ülkemizin geldiği konum itibariyle kendi öğrencilerine, öz kaynağıyla yine kendisinin ülke içerisinde doğal olarak üretilen sütleri öğrencilerimize dağıtıyoruz. Bu Türkiye Cumhuriyeti'nin gelmiş olduğu mesafeyi gösterme açısında çok önemli bir göstergedir. Ayrıca çocuklarımızın geleceği açısından çok önemli bir çalışma" dedi.  Vali Yılmaz, il genelinde 57 bin öğrenciye süt dağıtıldığını da belirtti.

SÜT İÇENLE İÇMEYENİN FARKI 

Vali Şerif Yılmaz öğrencilere süt içmenin faydasını anlatırken ilginç bir örnek verdi. Öğrencilere boyu uzun olan Tokat Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Ali Yavaş ile boyu kısa olan Tokat Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Aybak'ı gösteren Vali Yılmaz, "Süt içenle içmeyenin farkı böyle, dikkat edin bak" dedi.

Tokat Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Ali Yavaş da öğrencilere, "Ben çok süt içtim, amcanız içmedi" diye konuştu.