Habip ATAM/İSTANBUL, İSTANBUL Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Tuzla’da 2 işçinin ölümüne, 6’sının da yaralanmasına neden olan patlamanın, kaynak yapımı sırasında gerçekleştiğini ve biriken kimyasal gazın patlamaya neden olduğunu belirtti. Mutlu, olayla ilgili adli ve idari takibin başladığını da söyledi.

Polis Eğitim ve Kongre Merkezi’ndeki şehit polis yakınları için düzenlenen geceye katılan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Tuzla’da bugün meydana gelen patlamayla ilgili gazetecilerin soruları üzerine, “Tuzla’daki tersanelerimizden birinde bugün vuku bulan iş kazasında 2 işçimiz hayatını kaybetti. Onlara gani gani rahmet diliyoruz. Tabi bu tür iş kazalarında hayatını kaybeden insanlarımıza da fevkalade üzülüyoruz. Ve işyerlerinde gerçekten bu tür kazaların oluşmaması için iş sahiplerinin çok daha dikkatli güvenliği her zaman öncelikleyen bir iş akışını dikkatli şekilde sürdürmeleri gerektiğini paylaşıyoruz. Ama buna rağmen maalesef olan bu tarz hadiselerden fevkalade üzülüyoruz. Allah mekanlarını cennet eylesin" şeklinde konuştu.

Olayda 6 işçinin yaralandığını söyleyen Mutlu “Bunlardan 4 tanesi hastanede tedavi görüyor. İşçilerden 1 tanesi yanık tedavisi görüyor, yoğun bakımdadır. Diğer 3 yaralı ağır vaka değil, 2 tanesi ise hastaneden ayrıldı" dedi.

PATLAMA KAYNAK SIRASINDA MEYDANA GELMİŞ


“Kaynak yapı esnasında oluşan kimyasal gazın etkilenmesi sonucu patlamanın meydana geldiğini biliyoruz" diyen Vali Mutlu, “Hem idari takibat hem adli takibat yürütülüyor. Bu tür acı haberleri duymayı istemiyoruz. İş yerlerimizde inşallah işçilerimizin hayatına sebebiyet veren bu tür kazaların oluşmamasını diliyoruz" şeklinde konuştu.

İŞÇİLER DAHA DİKKATLİ OLMALI


Tuzla’da sürekli bu tarz kazaların meydana geldiği ve tedbir alınıp alınmayacağı konusu üzerine sorulan bir soruyu cevaplayan Vali Mutlu, Tuzla'da yapılan pek çok eğitimler olduğunu belirterek, “İş yerleri de bu konuda aslında duyarlılar. Uzun süredir de aslında bu tür kaza oluşmamıştı. Ama çalışan personellerin bu konuda eğitimlerine çok dikkat etmeleri lazım. Neyi, ne zaman, nasıl yapacakları özellikle riskli yerlerde, çok daha büyük önem arz ediyor. Tabi daha fazla dikkat gösterilmesi lazım. Ama mesleki eğitimlerin özellikle Tuzla’da çok daha dikkatli yapıldığını biliyoruz. Orada güvenlik tedbirlerinin eskiye oranla, alınan tedbirlerle, daha iyi bir noktaya getirildi diye biliyoruz. Tabi bundan sonra bu tür vakaların tekrar yaşanmaması en büyük dileğimiz" dedi.


HA (ÖA) (FOTOĞRAF)