İstanbul polisinin terörle mücadele konusunda da başarılı çalışmalara imza attığını söyleyen İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, bu sabah yapılan operasyonlarda 33 kişinin gözaltına alındığını ifade etti. Mutlu şunları söyledi:



“Nevruz'dan itibaren yoğun çalışmalarımızı sürdürüyoruz. O tarihte gözaltına alınanlar haricinde bu olaylara karışan, kamu malına zarar veren, molotof atan, etrafı tahrip eden kişilerle ilgili kamera görüntüleri üzerinden çalışmalar sürdürülüyor. Bugün de bu çerçevede 33 kişi gözaltına alındı. Takip ediyoruz. Bir miktar daha gözaltı sayısı artabilir. Bunların adli makamlara teslimleri yapılırken, öbür taraftan da kamu malına zarar verenlerle ilgili mutlak suretle suç duyurularında bulunup ilgili kurumlara tazmin ettirmesi konusunda da gerekli bilgileri aktarıyoruz.”



Terör örgütü lideri Öcalan’ın doğum günü bahanesiyle yasa dışı gösteriler yapılabilmesine ilişkin tedbirler alındığını belirten Mutlu, sözlerini şöyle sürdürdü:



“İstanbul’da bu konuyla ilgili gelen istihbaratlar doğrultusunda tedbirlerimizi aldık. Suç işlemek isteyenlere fırsat vermemek üzere görevimize devam ediyoruz. Ümit ediyorum, hiçbir şekilde suç işlemeye niyet edilmez ve halkın huzurunu bozacak eylemlere gösterilere girişilmez. Cesaret edecekler varsa da emniyetimiz gerekli tedbirleri alacak. Suçluları adalete teslim edecektir. Tavsiyemiz hiçbir zaman çıkış yolu olmayan terör noktasında yapılan yanlışı tekrar etmemeleri ve halkın huzurunu bozan eylemelere niyet etmemeleri.”


İstanbul Emniyet Müdürü Çapkın ise dün gece Ümraniye’deki patlamalarla ilgili olarak 3 kişinin gözaltına aldığını ifade ederek İstanbul polisinin suçluları mutlaka bulduklarını söyledi.


(BB) (FOTOĞRALI)