Vali Ahmet Kara yanında Belediye Başkanı Ak Partili Nevzat Bozkuş, 14'üncü Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral  Zeki Gürcan  ile birlikte Susuz'daki Çamçavuş Şantiyesi'nde Karayolları Bölge Müdürü Necati Çakıroğlu ve yüklenici firma yöneticisi Mehmet Yağcı tarafından karşılandı.

"BESMELE ÇEKTİNİZ Mİ?"

Şantiyenin açılışında kurban kesimini yakından izleyen Vali Kara, “Kıbleye tam yönelttiniz mi, besmele çektiniz mi ?" diye kasaba sordu. Kasap, yardımcısıyla birlikte besmele çekip, tekbir getirerek kurbanı kesti. Kesilen koyunun can çekiştiğini gören Vali Kara, kasaba “Kes biraz daha kes. Acele etme, biraz kan aksın. Can damarını erken kesersen kan içinde kalır. Kanın akması makbuldür" dedi.

"EZİYET SUÇTUR"

Kurban kesiminin ardından çevresindekilere "Peki Allah hayırlı etsin" dileğinde bulunan Vali Kara, şunları söyledi:

"İşte insanoğlunun önemi. Tüm yaratıklar insanın emrine verilmiş. Yine de şükrünü bilmiyoruz. İnsanlar akıl verildiği için, mahşerde hesap vermeden kurtulamayacaklar. Cennet ve cehenneme gitmek için hesap verecekler. Ama bu hayvan hesap vermeyecek. Daha doğrusu bunlarda hesap verecekler, ondan sonra da toprak olacaklar. Yani bu hayvan için cehennem yok. Kurban kesiminin de bir adabı, usulü olmalı hayvana eziyet çektirilmemeli. Eziyet, işkence hayvana da, insana da, her türlü varlığa da suçtur. İnsanlık suçudur. Köpeğe olsun, ata olsun hiçbir şekilde eziyet etmeyeceksin. Bu bizim ceddimizde de var, tarihimizde de var. Mevzuatımızda da var. Hayvanlara eziyet suçtur. Tarihimizde de var. Hayvanları korumak için Osmanlı döneminde de önemli yasalar var. Yani hayvanlara eziyet yoktur. Kurban kesmek zenginlere vaciptir. Ayrıca, şükür ve adak kurbanları vardır. Yani bir insan bir işi olduğu zaman kurban kesmesi için söz vermişse, o sözünü yerine getirmesi için adak ve şükür kurbanı vardır. İmkanı yoksa kurban kesmek ona gerekmez."

YOL, 2013'TE BİTECEK

Daha sonra Karayolları Bölge Müdürü Necati Çakıroğlu ve yüklenici firma Müdürü Mehmet Yağcı, Vali Ahmet Kara'ya yol çalışmaları hakkında bilgi verdi. Kars-Susuz karayolunun bu yıl içerisinde en az 20 kilometresinin yapımını tamamlayacaklarını belirten Çakıroğlu, yolun tamamının ise 2013 yılının ortalarında bitirileceğini söyledi.  


BA(KS/AK)