Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, sabah erken saatlerde beraberinde İl Jandarma Komutanı Albay Emin Dursun, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu ve bürokratlar ile birlikte yapımı devam eden köy yollarını incelemeye başladı.

İlk olarak Akçakale İlçesi'ne giden Vali Güvenç, buradaki köy yollarını inceledi ve oğlu vefat eden AK Parti Akçakale İlçe Başkanı Hikmet Başak'a taziye ziyaretinde bulundu. Akçakale İlçesi'nde, Suriyeli sığınmacılar için hazırlanan 10 bin kişilik çadır kentte sürdürülen çalışmaları da inceleyen Vali Güvenç, daha sonra Hilvan İlçesi'ne geçti.

Hilvan'ın Ağılmus Köyü'nde, 6 ayda yapımı tamamlanan 200 kişilik caminin açılış törenine katıldı. Tekbirler eşliğinde düzenlenen törende Vali Güvenç ve beraberindekiler İl Müftüsü Ramazan Tahiroğlu'nun okuduğu duaya eşlik etti. Törende konuşan Vali Güvenç, bir çok ülkenin sıkıntılı olduğu bir dönemde Türkiye'nin milletine hizmet ettiğini belirterek, "Etrafımızda ateş yanıyor. Yanı başımızda devletler halkını bombalıyor. Devletler iflas ediyor, ekonomiler batıyor. Allah'a çok şükür, tarihin bu döneminde Türkiye'de milli irade halkıyla buluşmuş, bütünleşmiş bir vaziyettedir. Devlet milletine hizmettir. Milletin her türlü milli ve manevi meselelerine sahip çıkmak gerekiyor. Bu anlayış ile köylerine cami kazandıran Ağılmus köylülerini kutluyorum" dedi.

Açılış töreninin ardından Vali Güvenç ve beraberindekiler yapımı tamamlanan camiyi dolaşıp, namaz kıldı.



ÖP(HK/SS)