Vali Celalettin Güvenç, Siverek Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu ve kurum amirleri ile birlikte, sabah saatlerinde Siverek'e 45 kilometre uzaklıktaki 1919 rakımlı Karacadağ Kayak Merkezi'ni ziyaret etti. Hafta sonunu Karacadağ'da kayak yaparak geçiren vatandaşlarla sohbet eden Vali Güvenç, merkezde incelemelerde bulunup eksikleri yerinde gördü. Vatandaşlarla birlikte mangal yapan Vali Güvenç, şalvarları ile kayan yöre insanlarıyla da yakından ilgilendi.

'DOĞAL GÜZELLİK'

Özellikle hafta sonları bölge illerinden gelen yüzlerce kişiyi ağırlayan Karacadağ'ın doğal bir güzellik olduğunu söyleyen Vali Güvenç, daha sonra kayak takımlarını giyip kaydı. Vali Güvenç, şunları söyledi:

"Bölgede tek olan kayak merkezi Karacadağ'a ilk kez geldim. Burası Türkiye'de birçok kayak merkezinden daha güzel zemin ve piste sahip. Kar kalınlığı da yeterince var. İncelemelerimizde, merkezimizde bazı eksikliklerimiz var onları tespit ettik. Bu eksiklerimizi giderecek ve önümüzdeki yıllarda Karacadağ'ın kış turizmi açısından daha cazip hale gelmesi için gerekli çalışmaları yapacağız. Yapılacak çalışmalar ile Karacadağ kış turizmi sevenlerin uğrak mekanı ve bu bölgenin Uludağ'ı olacaktır."

MS(HK/COŞ)