Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nin mevsimlere göre oluşan yatak sayısı sıkıntısını karşılamak amacıyla yapılan ek binasında incelemede bulunan Vali Güvenç, yapımı son aşamaya gelen binadaki odalar ve verilecek hizmetler hakkında Başhekim Ahmet Güzelçiçek'ten bilgi aldı. Yardımcı sağlık personeli ihtiyacı karşılandıktan sonra ek binanın faaliyete geçeceğini belirten Başhekim Güzelçiçek; mevcut olan 262 yatak kapasitesinin ek binanın hizmete girmesiyle birlikte 322'ye ulaşacağını ve böylece kış mevsiminde yatak sayısı sorununun azalacağını kaydetti. Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ise ek binanın en kısa sürede faaliyete geçmesi için çalışmaların hızlandırılması ve hastalara daha iyi hizmet verilmesi hususunda yetkililere talimat verdi.

Ek bina incelemesinin ardından Çocuk Hastalıkları Hastanesi ana binasına geçen Vali Güvenç, burada odaları dolaşıp çocuk hastalar ve yakınlarıyla sohbet etti. Yatak sıkıntısı nedeniyle hasta çocuklarına refakat etmede sıkıntı yaşadıklarını dile getiren hasta yakınları, verilen hizmetten memnun olduklarını söyledi. Vali Güvenç, ek binanın tamamen faaliyete geçmesiyle bu sıkıntının da ortadan kalkacağını kaydetti.

Vali Güvenç, günlük gelen hasta sayısı ve yoğunluk hakkında bilgi alıp hastalara geçmiş olsun dileğinde bulunduktan sonra hastaneden ayrıldı.



(HK/BT)