Spil Dağı Milli Parkı'nda dün saat 18.00 sıralarında başlayan orman yangını saat 00.15 sıralarında sağanak yağmurun başlamasının ardından kontrol altına alınıp söndürüldü. Yanan bölgelerde orman işçileri, çalışmalarını sürdürürken, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz de incelemede bulundu. Vali Daşöz, "Yangının çıktığı bölge coğrafi şartları çok zor, derin uçurumların ve yamaçların olduğu bir bölge. Şiddetli rüzgarın bulunduğu bir zamana denk geldi. Gece yarısına kadar yangın devam etti. Yağmurun da başlamasıyla yangın söndü. Gece yarısına kadar bütün orman teşkilatı personel ve araç gereçleriyle yoğun çalışmalar yaptı" diye konuştu.

'SABOTAJ ÖNEMLİ İHTİMALLERDEN BİRİ'

Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için polis ve jandarma tarafından araştırma yapıldığını dile getiren Vali Daşöz, "Yangının, rüzgarlı bir havada ve akşam çıkması, sabotajı önemli ihtimallerden biri haline getiriyor. Ancak Kurban Bayramı sebebiyle piknik yapanlar da var. Ayrıca bir sigara izmariti de söz konusu olabilir. Ama hava yetirince soğuk ve rüzgarlı olduğu için kendiliğinden çıkabilecek bir yangın çeşidi değil. Bu mevsim sıcaklarıyla, camın, metalin ısınmasıyla olabilecek bir şey değil. Belirtilen ihtimaller üzerinde duruluyor" diye konuştu.

Vali Daşöz, yagına müdahale eden orman işçilerinden 3'ünün yoğun dumandan dolayı etkilendiğini ve kaldırıldıkları hastanede ayakta tadevi edildiklerini belirtti. Yangından zarar gören alanların belirlenmesi için çlışmaların sürdüğüne değinen Vali Daşöz, "Şu an tespit edilen alan 15 hektar. Ancak engebe nedeniyle bunun 30 hektara kadar çıkabileceği belirtiliyor. Kesin sonuçlar GPS ile yapılacak çalışma neticesinde ortaya çıkacak" dedi.



İK(AÖ/SS)