Bodrum'da yaşayan ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Yılmaz Büyükerşen'in Bodrum'daki yatının kaptanlığını yapan Murat Alpaydın, karnının ağrıdığını söyleyen oğlu Alper Alpaydın'ı dün öğleden sonra Gümbet Mahallesi'ndeki İntertıp Özel Sağlık Merkezi'ne götürdü. Sıra bekleyen baba- oğul bahçeye çıktı. Babasının gözü önünde oynayan minik Alper'in üzerine, ambulans girişinin yapıldığı bölümde bulunan ve yatay hareket eden yaklaşık 1.5 metre yüksekliğindeki demir kapı devrildi. Oğlunun demir kapının altında kaldığını gören baba Alpaydın, bağırarak çevredekilerden yardım isteyip oğlunun yana koştu. Demir kapının altından ağır yaralı olarak çıkartılan minik Alper, sağlık merkezinde yapılan ilk müdahale sonrası ambulansla Bodrum Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Tedaviye alınan minik Alper'in kafatasında çatlak oluştuğu ve durumunun ciddi olduğu bildirildi.

YAŞADIKLARINI ANLATTI

Hastane odasında eşi 32 yaşındaki Tülay Alpaydın ile çocuğunun sağlığına kavuşması için dua eden Murat Alpaydın, yaşadıklarını gözyaşları içinde DHA muhabirine anlattı. Murat Alpaydın, "Oğlumun karnı ağrıdığı için evime yakın olan özel sağlık merkezine götürdüm. Bahçede tedavi sırasını beklerken biranda demir kapı oğlumun üzerine devrildi. Kanlar içinde kalan oğlumu vatandaşların yardımıyla onlarca kilo ağırlığındaki demir kapının altından güçlükle çıkardık ve hastaneye getirdik. Kafatasında çatlak var ve hayati tehlikeyi atlatamadı. Demir kapının arızalı olduğu daha önceden biliniyormuş, yetkililer hakkında savcılığa ve emniyete suç duyurusunda bulundum. Ayrıca maddi ve manevi tazminat davasıda açarak, sorumlular cezalandırılıncaya kadar bu işin peşini bırakmayacağım" dedi.

Oğlu Alper'in başından biran olsun ayrılmayan anne Tülay Alpaydın da "Oğlum ihmal ve sorumsuzluk nedeniyle yaşam mücadelesi veriyor. Bunun sorumluları mutlaka bulunmalı ve hesap sorulmalı. Başka çocukların başına böyle bir olay gelmesin, bu ders olsun" diye konuştu.

BABA SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

Sağlık merkezi yetkilileri ile görüşmek üzere bugün İntertıp Özel Sağlık Merkezi'ne giden baba Murat Alpaydın, buradaki yetkililerin, "Biz davacı olmayacağız siz de olmayın" dediklerini iddia edip sinir krizi geçirdi. Alpaydın, "Kapıyı tamir ettirmişler. Dün neden yaptırmadınız? Oğlum orada can çekişiyor, değer miydi buna?" diye bağırdığı sırada sağlık merkezi yetkililerinin kendisini uzaklaştırmaya çalışması üzerine sinir krizi geçirdi. Sağlık merkezi yetkilileri ise olayla ilgili bir açıklama yapmayacaklarını belirtti.

Bodrum Cumhuriyet Savcılığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin olay yerinde inceleme yaptığı öğrenildi.



YA(AÖ/SS)