Olay, saat 03.00 sıralarında İznik’in Kaynarca Köyü’nde meydana geldi. Çiftçilik yapan ve psikolojik sorunları nedeniyle uzun süredir tedavi gördüğü bildirilen 2 çocuk babası Mehmet Menkeş, yatak odasında eşi Kadriye Menkeş’in uyumasını bekledi. Mehmet Menkeş, eşi uyuduktan sonra gidip aldığı baltayla yatak odasına dönen Mehmet Menkeş, art arda birkaç kez Kadriye Menkeş'in başına vurdu. Kanlar içinde kalan Kadriye Menkeş, olay yerinde yaşamını yitirdi. 

Ardından evin ikinci katında oturan geçen yıl evlendirdiği oğlu Osman Menkeş ve gelini Havva Menkeş’in kapısını çalan Mehmet Menkeş, "Kalkın, ben annenizi öldürdüm" dedi.

Şoke olan Osman Menkeş, aşağı indiğinde yatak odasında annesinin cansız bedeni ile karşılaştı. Sinir krizi geçiren Osman ve Havva Menkeş'in çığlıklarını duyan komşuları jandarmaya ihbarda bulundu. Gelen jandarma ekibi, gözyaşı döken cinayet şüphelisi Mehmet Menkeş'i gözaltına aldı. Mehmet Menkeş'in daha önce bir süre Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde yattığı, yıllardır da ilaç kullandığı öğrenildi. Mehmet Menkeş, sorgulanmak üzere, İznik İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürüldü.

Kadriye Menkeş’in cesedi ise otopsi yapılmak üzere Bursa Adli Tıp Kurumu’na götürüldü. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.



HA(FK/SS)