Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmada, tutuklu sanıklardan Selçuk Aktaş, kullandığı otomobilde bulunan esrarla ilgisinin olmadığını savunarak, "Ankara'da birlikte emlak işi yaptığım Tuna Alkış'la memleketi Bingöl'e gittik. Dönüşte polis yolda çevirme yapınca Tuna bana dönmemi, valizde esrar olduğunu söyledi. Dönmek isterken de sivil polis ekipleri bizi yakaladı. Benim esrarla ilgim yok" dedi.

Esrarı Ankara'da satmak için Bingöl'de 'Halo Dayı' adındaki birinden 3 bin 900 liraya satın aldığını söyleyen diğer sanık Tuna Alkış ise "Borçlarım vardı. Bu nedenle aldığım esrarı Ankara'da Yenidoğan ve Çinçin'de satmak istiyordum. Selçuk'un benim çantamda esrar olduğundan haberi yoktu. Pişmanım, ilk kez bu işe girdim" diye ifade verdi.

Mahkeme heyeti, Selçuk Aktaş ve Tuna Alkış'a, 'uyuşturucu nakli ve ticareti yapmak' suçlarından 5'er yıl 10'ar ay hapis cezası verdi.

3 ay önce Mimarsinan Organize Sanayi yakınlarında polisin yaptığı kontrol sırasında,  dömek isteyen Selçuk Aktaş yönetimindeki 06 GVC 34 plakalı otomobili durdurmuş, yapılan aramada valizin içerisinde 13 kilo 232 gram esrar bulunmuştu.



VD(OE/SS)