Oğulları 21 yaşındaki Yiğit ve 23 yaşındaki Kemal Çetin'le birlikte uyuşturucu bataklığından kurtulmak için mücadele veren 45 yaşındaki Emine Çetin, bugün öğle saatlerinde Adana Valiliği'ne giderek, Vali Hüseyin Avni Coş'tan yardım istedi. Sosyal güvencelerinin olmadığını ve tek isteklerinin hastanede tedavi görmek olduğunu belirten Emine Çetin, "Son çare olarak size geldik, çocuklarımı ve beni kurtarın" dedi.

Yiğit Çetin de "Sayın Valim sizden tek isteğimiz bizi bu durumdan kurtarın. Son çare olarak size sığındık. Beni, annemi ve ağabeyimi kurtarın. Sağlık güvencemiz olmadığı için tedavimizi yaptıramıyoruz" diye konuştu.

Eroin bağımlısı aileyle görüşen Vali Coş, aileye sahip çıkılması için bürokratlarına talimat verdi. İşlemlerin hemen başlatılacağını söyleyen Vali Coş, uyuşturucunun kötülüğüne değinerek, şunları söyledi.

"Uyuşturucunun bir aileyi nasıl perişan ettiğini görüyoruz. Sonradan pişman olduklarında da artık çok geç oluyor. Bu durumun gençlerimize örnek olmasını temenni ediyoruz. Ayrıca bu arkadaşlarımızı kutluyoruz. 'Zararın neresinden dönülürse kardır' düşüncesiyle hareket edip, iradelerini ortaya koyarak bu zararlı alışkanlıkları bırakmak için bir tavır ortaya koyuyorlar. Biz de devlet olarak yardımcı olacağız. Ailenin tedavisini de yaptıracağız."

Büyük oğlu Kemal Çetin'in uyuşturucu komasına girdiğini ve kaldırımda yattığını belirten anne Emine Çetin, oğlunun kaldırımdan alınmasını istedi. Vali Coş, "Biz gerekeni yapacağız. Oğlunuz bulunduğu yerden alınarak, sizinle birlikte tedavi olacak" diyerek, eroin bağımlısı aileyi Valilikte misafir etti.



CK(OA/SS)