Yakutiye İlçesi'nde bulunan bin 404 öğrencili Kültür Kurumu İlköğretim Okulu'nda Sivil Savuma Müdürlüğü'nce deprem tatbikatı yapıldı. Sirenlerin çalması üzerine öğrenciler iki ayrı çıkış kapısından bahçeye koşmaya başladı. Bu sırada öğrencilerden bazıları, kar ve buz tutan bahçede koşarken düştü. Hava sıcaklığının sıfırın altında 7 derece olması nedeniyle öğrenciler birbirlerine ve öğretmenlerine sarılarak ısınmaya çalıştı. Sınıflarından aceleyle çıktıkları için atkı ve berelerini almadıklarını belirten çocuklar "Tatbikat çok güzeldi. Ancak hava çok soğuk ve rüzgar var. Bu yüzden çok üşüdük. Bazı arkadaşlarımız montlarını bile giymeyi unutmuşlar" dedi.

Sivil Savunma ekiplerinin üçüncü kattan halatlarla inerek, sedye üzerinde battaniyeye sarılmış maketi kurtarmaları alkışlarla karşılandı. Öğrenciler hep bir ağızdan "Bir daha, bir daha" diye tempo tutunca, ekipler ikinci kez halatlarla iniş yaptı.

Sivil Savunma amiri Uğur Yüce, "Her gün değişik okullarda öğrencilerimizi bu konularda eğitiyoruz. Erzurum'un en uzak köylerine bile giderek çeşitli tatbikatlar düzenliyoruz. Amacımız çocuklarımızı doğal felaketlere hazırlamak" dedi. 



NÖ(KS/COŞ)