Kaynak Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kaynak, eşinin adını taşıyan Nalan Kaynak Anadolu Lisesi’ne Cumhuriyet Bayramı kutlamaları nedeniyle bayramdan bir gün önce ve bayram günü herhangi bir süsleme yapılmadığını, okula Türk Bayrağı ve Atatürk posteri asılmadığını arkadaşlarının uyarısıyla öğrendiğini söyledi. Bunun üzerine 29 Ekim Pazartesi günü saat 13.30’da okula gittiğini belirten Kaynak şöyle konuştu:

"Okula Türk Bayrağı’nın, Atatürk posterinin asılmadığını, süsleme yapılmadığını gördüm ve fotoğrafladım. Daha sonra Milli Eğitim Müdürü’nü aradım ve tepkimi dile getirdim. Tepkim üzerine, zorunlu olarak öğleden sonra okula Türk Bayrağı ve Atatürk posteri asıldı. Bayram resmi olarak Pazar günü saat 13.00’te başlıyor."

'6'NCI OKUL İÇİN KORKUYORUM'

Olaydan okul yönetimini sorumlu tutan hayırsever işadamı Mustafa Kaynak, Denizli’ye 5 okul kazandırdığını, eğitime katkıları nedeniyle TBMM Üstün Hizmet Ödülü’ne layık görüldüğünü hatırlattı Kaynak şöyle devam etti:

"Ben çocuklarımızı devlet okullarında daha iyi şartlarda, milli eğitim terbiyesi alarak okutmak gerektiğini savunan ve çocuklarını bu düşünceyle devlet okullarında okutan bir işadamıyım. Ancak bu olay gösterdi ki, o okulları idare edenler ve zihniyetlerinin sorgulanması gerekiyor. Bizler o insanlara çocuklarımızı emanet ediyoruz. 6'ncı okulun protokolünü imzalayacağım ama bu zihniyetteki yöneticilere teslim edilir diye korkuyorum."

Olay nedeniyle soruşturma başlatılan Nalan Kaynak Anadolu Lisesi Müdürü Selahattin Şahin ise, devlet memuru olduğu için konuyla ilgili açıklama yapmasının mümkün olmadığını söyledi.



ONB(İÖ/COŞ)