Reuters haber ajansına konuşan iki üst düzey yetkili, Urfa’nın Suruç ilçesindeki bombalı saldırının IŞİD bağlantılı olduğunu açıkladı.


İsmi açıklanmayan üst düzey yetkililerden birisi “İlk belirlemelere göre bu saldırı IŞİD tarafından yapılan bir intihar saldırısıdır” dedi.

Amara Kültür Merkezi önündeki saldırıda ilk belirlemelere göre 27 kişi hayatını kaybetmiş, 100’e yakın kişi de yaralanmıştı.

Suruç’taki saldırıyla eş zamanlı olarak sınırın Suriye tarafında IŞİD’in hedefindeki Kobani kentinde de patlamalar olduğu bildirilmişti. 

KCK: IŞİD'i destekleyip büyüten AKP sorumludur

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Suruç'ta gerçekleştirilen katliama ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada "Bu katliamdan birinci derecede IŞİD'i destekleyip büyüten AKP hükümeti sorumludur. Bu gençlerin katili doğrudan AKP'dir" denildi.

Açıklama şöyle devam etti:



"AKP'nin Kürt düşmanlığı ve Kürt düşmanlığı temelinde IŞİD'le kurduğu ilişkiler ve ittifak bu katliamı ortaya çıkarmıştır. Suriye'de de Türkiye'de de IŞİD'i AKP Hükümeti yaratmıştır. Artık Türkiye'de kim IŞİD'li, kim AKP'nin emrindeki istihbarat üyesidir belli değildir. AKP Kürt düşmanlığı sonucu IŞİD'i Türkiye'ye taşımış ve IŞİD'le iç içe geçmiştir."

"AKP Hükümeti destekleyip besleyerek IŞİD'i hem Ortadoğu politikasında bir siyasi enstrüman olarak kullanmak istemiş, hem de bu faşist çete eliyle Rojava Devriminin tasfiyesini hedeflemiştir."

"Bunun sonucu Türkiye-Suriye sınırı IŞİD için cennet haline getirilmiştir. Dünyanın her tarafından gelen çeteleri bu sınırdan Suriye'ye taşıdığı gibi, sınır hatlarını IŞİD'in eğitim-örgütlenme kampları ve lojistik merkezleri olarak kullanmasına açmıştır. Eğer bugün Ortadoğu'da bir IŞİD faşizmi varsa bunun en büyük destekçisi ve yaratıcısı AKP Hükümetidir."