Gazipaşa'da çiftçilik yapan Sabri Y., 18 Aralık'ta 07 UR 386 plakalı otomobiliyle Anamur yönünden Alanya yönüne seyrederken, Milli Egemenlik Bulvarı Deniz Kızı Kavşağı'nda kırmızı ışık ihlali yaptı. Sabri Y.'nin aracı, Deniz Yolu istikametinden gelen E.E. yönetimindeki 38 ZN 776 plakalı otomobile çarptı. Şans eseri ölen ve yaralanan kimsenin olmadığı kazanın ardından olay yerine gelen polis, sürücülerin ehliyetlerini istedi. E.E. ehliyetini verirken, kırmızı ışıkta geçerek kazaya neden olan Sabri Y. ehliyetinin olmadığını söyledi. Yapılan incelemede, Sabri Y.'nin daha önce 4 kez alkollü, 2 kez de ehliyetsiz araç kullanmaktan ceza aldığı belirlendi. İncelemede, Sabri Y.'nin ehliyetine, alkollü araç kullanmaktan dolayı 2 yıl önce el konulduğu ortaya çıktı. Sürücülerin yapılan alkol muayenesinde Sabri Y.'nin 1.94 promil alkollü olduğu belirlendi.

ÜST SINIRDAN CEZA

Ehliyetsiz ve alkollü araç kullanan sürücülerinin ödeyeceği para cezasını belirleme yetkisinin savcılardan, yargıda etkinleşmeyi sağlamak amacıyla 6352 Sayılı Yasayla getirilen değişikliğin geçen 2 Temmuz tarihinde kabul edilmesiyle illerde valiye, ilçelerde kaymakama verilmesi nedeniyle Sabri Y.'nin dosyası, Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk'a gönderildi. Dosyayı inceleyen Kaymakam Pamuk, Sabri Y.'ye rekor bir ceza verdi. Yasanın ilgili maddesine göre alt limiti 600 lira olan cezayı, en üst limitten kesen Kaymakam Pamuk, Sabri Y.'ye 7 bin 200 lira ceza yazdı. Kaymakam Pamuk, direksiyona ehliyetsiz ve alkollü geçen, kırmızı ışık ihlali yaparak kaza yapan Sabri Y.'nin ehliyetine de 5 yıl süreyle el konulması için mahkemeye başvurdu.

'SUÇ İŞLEMEKTE ISRARLI TAVIR'

Konuyla ilgili açıklama yapan Kaymakam Pamuk, "Sabri Y.'nin dosyası önüme geldiğinde çok şaşırdım. Şahsın suç işlemekteki ısrarlı tavrına verebileceğim en ağır cezayı verdim. Şahsın ehliyetine 5 yıl süreyle el konulması için de mahkemeye başvurduk. Kaymakamlık olarak bu türden kişilerin halkın can ve mal güvenliğini tehlikeye atmasına izin veremeyeceğimizi tüm sürücülerin bilmesini isterim. Sürücülerimizi dikkatli olmaları ve kurallara uymaları noktasında bir kez daha uyarmak istiyorum" dedi.



EK(SU/CK)