Uşak’ta dün ortalığı karıştıran olay, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi 1'inci Çam Sokak’ta meydana geldi. Uşak Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Hırsızlık Şubesi ekipleri, hırsızlık şüphelisi bir kişinin yakalanması için bir evde arama yapmak istedi. Eve girmeye çalışan polis ekipleriyle mahalle sakinleri arasında başlayan sözlü tartışma, kısa sürede arbedeye dönüştü.

Şüphelinin yakınlarının saldırısına uğrayan komiser H.G., tabancasını ve telsizini almaya çalışan kalabalıktan korunmak için iddiaya göre havaya ateş etti. Komiser H.G.’nin tabancasından çıkan mermi, olay yerinde bulunan Kenan Kapısız’ın (29) başına isabet etti. Bunun üzerine öfkelenen kalabalık, tabancayı ateşleyen komiser H.G.’yi dövdü. Yaralanan komiser H.G. çağırılan ambulansla Uşak Medikal Park Uşak Hastanesi’ne, başına mermi isabet ederek kanlar içinde yere yığılan Kenan Kapısız da bir başka ambulansla Uşak Devlet Hastanesi’ne götürüldü.

Durumu ağır olan Kenan Kapısız, İzmir’e sevkedilirken yolda vefat etti. Kapısız’ın cenazesi otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. Olaylara sebep olan ve 20 ayrı suçtan kaydı bulunan hırsızlık zanlısı E.G., arbede sırasında polise saldıran G.G. ve M.S. yakalanarak gözaltına alındı. Komiser H.G.’nin burnunda ve parmaklarında kırıklar tespit edildi. Hırsızlık olayı ile ilgili olarak Ö.S. isimli kişinin de arandığı öğrenildi.

Gözaltındaki zanlılar E.G., G.G. ve M.S. bugün 'Polise mukavemet, gasp, adam yaralama ve ölüme sebebiyet verme' suçlamaları ile yoğun güvenlik önlemi altında adliyeye sevk edildi. Komiser H.G. de hastanede yapılan tedavisinin ardından taburcu edilerek, 'ölüme sebebiyet verme' suçundan polis nezaretinde adliyeye getirildi. Zanlılardan G.G. ve M.S. ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, hırsızlık zanlısı E.G. ile Komiser H.G., tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Olayda vefat eden Kenan Kapısız’in cenazesinin ise otopsisinin ardından yarın toprağa verileceği öğrenildi.