Kurban Bayramı öncesi kredi çekerek Uşaklı Veteriner A.'ya 65 bin lira para verdiğini, ancak dolandırıldığını iddia eden İzmirli Veteriner Uğur Helvacı, bugün Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı’na gelerek dolandırıcılıkla ilgili olarak suç duyurusunda bulundu. Helvacı, K.A.’ı 4 yıldan bu yana tanıdığını, veterinerlere ilaç satışı yapan bir firmada çalışırken kendisini tanıdığını ve çok güvenilir bulduğunu belirterek, "Borcunu bile gününden önce öderdi. Ben işimden ayrılmış, kendime iş kurmak için çabalarken, K.A. beni aradı ve "Kurban Bayramı’nda kurbanlık dana işi yapacağım. Çok güzel para bırakıyor. Sen 65 bin lira ver ben de anaparanın yanında kar payını ödeyeyim" deyince daha önceki güvene bağlı olarak, parayı kredi çekip temin ettim ve kendisine banka havalesiyle gönderdim. Bayram sonrası ödeme yapmayınca kendisini aradım ama ulaşamadım. Sonra öğrendim ki dolandırılmışım" dedi.

8 MİLYON TL’LİK VURGUN İDDİASI

Uşaklı Veteriner K.A.'dan geçen hafta Pazartesi gününden bu yana haber alamadıklarını, tek dolandırılan kişinin de kendisi olmadığını öne süren İzmirli Veteriner Uğur Helvacı, "Uşak’a geldiğimde Akbay’ın işyerinin geçen hafta Pazartesi gününden bu yana kapalı olduğunu ve kendisinin Uşak’ta olmadığını öğrendim. Yaptığım araştırmada, benimle birlikte 9’u Uşak ve 1'i  İstanbul’dan olmak üzere toplam 11 kişiden 2 milyon lira nakit para ve köydeki hayvan üreticilerinden ödeme yapmadan aldığı hayvanların bedeli olan yaklaşık 6 milyon lira olmak üzere toplam 8 milyon lira ile ortadan kaybolduğunu öğrendik. Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek Veteriner K.A. hakkında dolandırıcılıktan suç duyurusunda bulunduk. Türk adaletine güveniyorum. Bu kişiyi bularak bizlerin mağduriyetini gidermelerini istiyorum. Bu paraları herkes dişinden tırnağından artırdı. Kendisinin içi rahat mı?" diye konuştu.

Veteriner K.A.’nın, Azerbaycan’a gittiği belirtilirken, bir ilkokulda yönetici babası E.A.’nın idari izne ayrıldığı ifade edildi. Kadir Akbay’ın kaçtığını duyan mağdurlar, savcılığa suç duyurusunda bulunmaya devam ediyor.