Olay; akşam saatlerinde Göller Mahallesi'nde bulunan tarihi Urfa Kalesi'nde meydana geldi. Balıklıgöle bakan kayalıklar üzerinde bir kişinin etrafa küfürler savurup intihara kalkıştığını görenler polisi aradı. Bunun üzerine harekete geçen polis, kentin simgesi olan Balıklıgöl'ün üst tarafından tarihi kaleye geldi. Polis, oldukça tehlikeli bir kayanın üstünde bulunan madde bağımlısı Muhittin Akbaş'ı intihardan vazgeçirmek için konuşmaya başlarken, itfaiye ve sağlık görevlileri de atlama ihtimaline karşı kale girişinde önlem aldı.

Uzun süreden beridir işsiz olduğunu kimsenin kendisine yardımcı olmadığını söyleyen Akbaş, daha önceden 7 kez intihar girişiminde bulunduğunu, bu kez kendisini aşağıya atma konusunda kararlı olduğunu söyledi. Yaklaşık bir saat boyunca ekiplere ecel terleri döktüren Muhittin Akbaş, kendisine tedavi ve iş sözü verilmesi üzerine bulunduğu kayalıklardan yukarıya çekildi.

Akbaş, polisler tarafından tarihi Urfa Kalesi’nden aşağıya indirilerek, hazır bekletilen ambulans ile tedavi için Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gönderildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.