Dün saat 20.30 sıralarında aniden bastıran sağanak yağmur ve arkasından yağan dolu Manisa’nın Alaşehir, Salihli, Sarıgöl ilçeleri ile İzmir’in Kiraz İlçesi’nde çiftçileri perişan etti. Yaklaşık yarım saat süren dolu Alaşehir’in Dereköy, Kurudere, Uluderbent Beldeleri ile Sarıpınar, Örencik, Dağhacıyusuf ve Kozluca Köyleri, Salihli’ye bağlı Köselali Köyü, Sarıgöl’e bağlı Karacaali ile Kiraz’a bağlı Doğnacık ve İğdecik Köyleri’ndeki tarım arazilerine büyük hasar verdi. Özellikle, üzüm bağları ile kiraz, erik, kestane, ceviz ve cennet elması bahçelerinde yüzde 70-80 oranında zarar oluştu.

Kozluca Köyü Muhtarı Kamil Ekiz, dolunun verdiği zararı cep telefonuyla çekip, dilekçesine ekleyip İlçe Gıda, Tarım ve Hayvanclık Müdürlüğü’nden hasar tespit çalışması yapılmasını istedi.

Alaşehir Ziraat Odası Başkanı Necdet Türk ise dolunun zarar verdiği bölgelerde hasar tespit çalışmalarına başladıklarını belirterek, "Tarım sigortası bulunan üreticilerimize acenteleriyle irtibata geçmelerini öneriyoruz. Alaşehir İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, TARSİM yetkilileri ve bizim incelemeleremizi devam ediyor. Tarım sigortası olmayan çiftçilerimize de en azından gelecek yıllarda yaptırmalarını öneriyoruz" dedi.