Sağlık malzemeleri satan M.A.A., internette bir sosyal paylaşım sitesinde Selçuk Üniversitesi Beyşehir Meslek Yüksekokulu 2'nci sınıf öğrencisi E.A., ile tanıştı. Kendisini farklı bir isimle tanıtan E.A., M.A.A.'ya, sağlık malzemelerini birlikte satmayı teklif etti. Teklifi kabul eden M.A.A., E.A. ile iki kez buluşup iş görüşmesi yaptı. Geçen cuma günü M.A.A. ve genç kız yeniden buluşup otomobiliyle Bademli Köyü yakınlarına gitti. Burada konuştukları sırada E.A., çakmağını bir kez yaktı. Ardından otomobili etrafını saran maskeli kişiler M.A.A.'yı döverek, otomobille birlikte kaçtı.

İçinde yaklaşık 30 bin dolar değerindeki sağlık malzemeleri bulunan otomobilinin gasp edildiğini öne süren M.A.A., jandarmaya gidip E.A., hakkında şikayetçi oldu. Jandarma tarafından evinde gözaltına alınan E.A., suçu itiraf edince 7 kişi daha gözaltına alındı. Gasp edildiği belirtilen otomobil Beytepe Mahallesi'nde boş arazide terk edilmiş halde bulundu. Şüphelilerin sağlık malzemelerini sattıkları belirtildi.

Şüphelilerden 2'si jandarmadaki ilk ifadenin alınması ardından, sevk edildikleri cumhuriyet savcılığında serbest bıakıldı. E.A. ile olaya karıştığı öne sürülen İ.A. (25), L.B. (25) ve H.Ç. (32) çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.



HD(İA/İD)