Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Elektronik Haberleşme Programı Hazırlık Sınıfı Öğrencisi Gülay Ceylan'a önceki gün saat 16.00 sıralarında Altındağ Kaymakamlığı yakınında yolun karşısına geçerken Gürsel Büyükyavuz'un (60) kulladığı 06 BH 1878 plakalı otomobil çarptı. Otomobilin yaklaşık 20 metre sürüklediği genç kız ağır yaralandı. Dışkapı Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Ceylan'ın 3 kez duran kalbi doktorların müdahalesiyle tekrar çalıştırıldı, yoğun bakım ünitesine alındı. Ancak, genç kız 5 saat sonra yaşamını yitirdi.

GEÇEN HAFTA ÜNİVERSİTEYE BAŞLAMIŞTI

Bir hafta önce üniversite eğitimi için Ankara'ya gönderdikleri kızlarının ölüm haberini alan Sabriye Ceylan (70) ve Bedri Ceylan (80) çifti, gözyaşlarına boğuldu. Ceylan'ın yakınları tarafından alınan cenazesi dün akşam saatlerinde Alaşehir Devlet Hastanesi'ne getirildi. Genç kızın, gece burada bekletilen cenazesi, bugün öğlende, İstasyon Mahallesi, Atatürk Bulvarı'ndaki evlerininin önünden geçirildi. Ailenin 4 çocuğundan en küçüğü olan Ceylan'ın cenazesi evin önüne geldiğinde yakınlarının gözyaşları sel oldu. Edilen duaların ardından bir süre omuzlarda taşınan cenaze, Pazar Camisi'ne getirildi. Burada düzenlenen törene genç kızın ailesi ile Eşme Anadolu Öğretmen Lisesi ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nden öğrenci arkadaşları, öğretmenleri ve sevenleri katıldı. Camide, taziyeleri kabul eden anne Sabriye va baba Bedri Ceylan, güçlükle ayakta durabildi. Kılınan nazamın ardından Gülay Ceylan'ın cenazesi ilçe mezarlığına götürülüp, toprağa verildi.

Öte yandan Gülay Ceylan'a çarparak ölümüne neden olan otomobilin sürücüsü Gürsel Büyükyavuz, sevk edildiği adliyede tutuklandı.



ND(AÖ/AK)