Gençlik Federasyonu üyesi 3 kişi, öğlen saatlerinde, Marmara Üniversitesi Göztepe Yerleşkesi önünde kaldırıma stant açarak, Dev-Genç’in 43’üncü kuruluş yıldönümü nedeniyle pazar günü yapılacak şenliğe davet için broşür dağıtmaya başladı. Standı fark eden karşıt görüşe mensup bir grup üniversite öğrencisi, standın kaldırılmasını istedi. Bu nedenle iki grup arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı.


Gerginliğin büyümesinden endişe eden üniversite güvenliği, durumu polise bildirdi. Bunun üzerine olay yerine sivil giyimli polis ve çevik kuvvet ekipleri sevk edildi. Stant açan grupla konuşan polis, gerginliğin sona erdirilmesi için izin alınmadan açılan standın kaldırılmasını istedi.Grup üyeleri ise standa sadece zabıta ekiplerinin müdahale edebileceğini söyleyince polis zabıtaya haber verdi.



Bir süre sonra üniversite önüne gelen zabıta ekipleri izinsiz stant kurulamayacağını söyleyerek standı kaldırmak istedi. Bu sırada iki grup arasındaki sözlü sataşma kavgaya dönüştü. Karşıt görüşlü grup üyeleri stant açan gruba saldırmak isteyince çevik kuvvet ekipleri araya girdi. Gençlik Federasyonu üyelerinin önünde etten duvar ören çevik kuvvet ekipleri, arbedenin büyümesini önledi.


Polisin engellemesinin ardından karşıt görüşlü grup slogan atıp tekbir getirerek dağıldı. Standlarına belediye zabıtası tarafından el konulan Gençlik Federasyonu üyesi 3 kişi de karşıt görüşlü grubun dağılmasının ardından otobüse binerek üniversite önünden ayrıldı.



(FOTOĞRAF-MD)