Çorum’un İskilip İlçesi nüfusuna kayıtlı Muhiddin Sağlam, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Seyit Aydın tarafından Ziraat Mühendisi olarak görev yaptığı Bursa Tarım İl Müdürlüğü’nden 2 yıl önce Kastamonu Üniversitesi’ne Genel Sekreter olarak atandı. Kentin yeni yerleşme alanlarından olan ve sakinliğiyle bilinen Safalan Caddesi Safalan Sitesi’nde oturan Muhiddin Sağlam dün saat 21.00 sıralarında otomobiliyle siteye geldi. Aracını park ettikten sonra binaya girmek üzereyken, çevrede pusu kuran saldırganın tabancalı saldırısına uğradı.

Muhiddin Sağlam'a kimliği belirlenemeyen kişi veya kişilerce tabancayla 8 el ateş edildi. Kurşunlardan 3'ü göğsüne, 1'i de bacağına isabet eden Sağlam'ın vurulması ise yaklaşık 10 dakika sonra fark edildi. Bir vatandaşın evin önünde yaralı bulduğu Sağlam, 112 Acil servis ekibi tarafından kaldırıldığı özel İsfendiyar Anadolu Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

CİNAYETİ GÖREN YOK

Kastamonu Üniversitesi Genel Sekreteri Sağlam’ın evinin bulunduğu yerin sakin olması nedeniyle cinayet anının görgü tanığı bulunamadı. Sitenin güvenlik kamerası ve çevreyi gören mobese kamerası bulunmaması nedeniyle katilin eşkali belirlenemedi.

Bir görgü tanığı cinayetin olduğu sırada bölgeden beyaz renkli bir otomobilin geçtiğini söyledi.

İHALE KAYBEDENLER Mİ YAPTI?

Evinin önünde öldürülen Muhiddin Sağlam'ın neden, kim veya kimler tarafından vurulduğu araştırılırken, Kastamonu Üniversitesi bünyesinde yapılan ihalelerle ilgili kaybeden kişilerin intikam amacıyla cinayeti işlemiş olabileceği ihtimali de değerlendiriliyor.

Muhiddin Sağlam'ın öğrencilerle ilişkilerinin çok iyi olduğu, sakin bir kişiliğe sahip olduğu belirtildi.

BAŞSAVCISI GÜR: ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Kastamonu Cumhuriyet Başsavcısı Tarık Gür, cinayet sonrası yazılı bir açıklama yaptı. Kastamonu Üniversitesi Genel Sekreteri Muhiddin Sağlam'ın hayatını kaybettiği silahlı saldırıya ilişkin, delillerin toplanmasına devam edildiği, daha sonra ayrıca açıklama yapılacağını kaydetti.

Açıklamada, Muhiddin Sağlam'ın evine girerken tespit edilemeyen bir nedenle kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerin saldırısı sonucu öldürüldüğünü bildirdi. Cumhuriyet Başsavcılığı'nın olaya el koyduğunu ifade eden Gür, cesedin otopsi için Ankara Adli Tıp Grup Başkanlığı'na gönderildiğini belirtti.

ÜNİVERSİTEDE SESSİZ YÜRÜYÜŞ

Silahlı saldırıda öldürülen Muhiddin Sağlam için Kastamonu Üniversitesi öğrencileri ve öğretim görevlileri cuma namazı sonrası Eğitim Fakültesi’nden Rektörlük binasına kadar sessiz yürüyüş yaparak cinayeti protesto etti. Sağlam’ın gıyabında ise cenaze namazı kılınacak.

Otopsi için Ankara Adli Tıp Kurumu’na kaldırılan Muhiddin Sağlam’ın cenazesi, daha sonra doğum yeri olan Çorum’un İskilip İlçesi’nde toprağa verilecek.