Murat DELİKLİTAŞ/İSTANBUL, ÜMRANİYE'de inşaat işçileri Recep Cırıl (52) ve oğlu Adem Cırıl (22) ile akrabaları Mustafa Bayrak (18) ve Ahmet Tiryaki (23) kaldıkları şantiyede ölü bulundu. Savcılık ve polis, işçilerin ölüm sebebini araştırıyor. İşçilerin bağlı olduğu taşeron şirketin yetkilileri ölümlerin karbonmonoksit zehirlenmesi yüzünden meydana gelmiş olabileceğini ileri sürdü. İşçilerin öldüğü konteynerde böcek ilacı da bulundu. Kesin ölüm nedeni adli tıp incelemesinden sonra belli olacak.

Recep Cırıl, Adem Cırıl, Mustafa Bayrak ile bir hafta önce baba olan Ahmet Tiryaki, toplu konut inşaatının Necip Fazıl Mahallesi, İlelebet Sokağı'nda bulunan şantiyesinde ölü bulundu. İnşaat işçilerinin Çarşamba akşamı bayram izninden döndükleri, dün bütün gün çalıştıkları sonra kaldıkları konteynere  geçtikleri öğrenildi.

Olay yeri incelemesinin ardından işçilerin cesetleri Adli Tıp Kurumu’nun morguna kaldırıldı. Şantiyenin LPG ile çalışan merkezi ısıtma sisteminden çıkan boruların ölen işçilerin kaldığı konteynere doğru uzandığı belirlendi.


İşçilerin çalıştığı taşeron firmanın avukatı Ali İhsan Turan, "Şu anda açıklama yapacak bir husus yok. Elimizde somut deliller yok. Kazan dairesinin yanında tahliye bacaları gözüküyor. Oradan işçilerin kaldığı konteynerden içeriye gaz sızmış olabilir. Tabii bunlar şüpheden ibaret. Gönül isterdi böyle bir olay olmamış olsun. Kazanda hangi yakıt tipi vardı bilmiyorum. Olayın biran önce açığa çıkmasını istiyoruz" diye konuştu.

(BB)