Yeni görevinin zor bir görev olduğunu ifade eden Ulvi Saran, Türkiye'nin en önemli sorunlarından birisi olan terör ve güvenlik meseleleriyle ilgili ciddi çalışmaları yapmak zorunda olduklarını söyledi. Saran şunları söyledi:

“Orta ve uzun vadede güçlü stratejiler belirlemek, öngörülerde bulunmak lazım. Çıkabilecek problemler Türkiye halkının her gün yaşadığı sorunlar. Bunların çözümüne katkıda bulunmak gibi bir vecibeyle karşı karşıyayız. İnşallah üzerimize düşeni yapacağız. Şu anda görev başlamadan bir hedef söylemek vakit erken. Üzerimize düşeni yapmak konusunda epeyce çaba harcamak gerecek. O güvene layık olmaya çalışacağım. Sorunun önemi ve ağırlığı ortadadır. Bu sorunların çözümü için gerçekten uzun vadeli stratejilerin, toplumun her yönünü kuşatan tedbirlerin uygulanması, çok yönlü mesailerin sarf edilmesi gerekir.Yeni atandığımız görevi bir manada karargah görevi olarak değerlendirmek lazım. Valilik, operasyonel yönüyle öne çıkan, yeni görevim ise karar ve politikaların alınmasında, belirli stratejilerin ortaya konmasında ciddi önemi olan bir yer. Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı, Türkiye'de güvenliğin farklı birimler eliyle yürütülmesinin ortaya çıkardığı ve çıkarabileceği bir takım aksaklıkları gidermek ve bu konuda bir koordinasyon çatısı oluşturmak üzere kurulmuş bir yapı.

Bana göre bu alanda daha yapılması gereken çok şey var. Şu an için vakit bir erken. İnşallah görev başladıktan sonra o alanda üstlendiğimiz sorumluluk çerçevesinde pek çok görevin yapılabileceğini düşünüyorum. Bu görev layık görülmekten dolayı da onur duyuyorum. Memleketin güvenliğinin sağlanmasında, asayiş ve huzurun sağlanmasında önemli bir yapı, bu yapının başına getirilmek benim için ciddi bir sorumluluk taşıyor. Bu yönden mutluyum."

Saran, Malatya'da geçirdiği 3 yıllık sürenin kendisi için büyük bir onur ve iftihar vesilesi olduğunu ifade ederek, “Tamamlanmış olanların yanında başlatılmış olup halen uygulama aşamasında bulunan projelerin geliştirilmesi ve sonuçlandırılması, ayrıca ilin kalkınmasına yeni projelerle hız kazandırılması hususunda nöbeti devralan Sayın Vali'mizin çok ciddi katkılarının olacağına inanıyorum" diye konuştu.



MP(MP/AAA)