EXPO’yu düzenleyen BİE’nin Genel Sekreteri Loscartales’in Türkiye ve İzmir programı adaylık kapsamında oldukça büyük önem taşırken, gezi programı EXPO 2020 İzmir resmi internet sitesinde duyuruldu. Buna göre 3 Mayıs 2012’de başlayacak ziyarette İstanbul, Ankara ve İzmir'de görüşmelerde bulunacak. İlk olarak EXPO 2020 İzmir Yürütme Komitesi Başkanı Mahmut Özgener başkanlığındaki komite üyeleriyle toplantı yapacak olan Loscartales, adaylık çalışmalarıyla ilgili bugüne kadar kaydedilen ilerlemeleri dinleyecek.

İSTANBUL’DA BAŞBAKAN, ANKARA’DA BAKANLAR

Loscartales, aynı gün öğlen saatlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la bir görüşme yapacak. Görüşmede Özgener’le birlikte İzmir Valisi ve EXPO 2020 İzmir Yönlendirme Kurulu Başkanı Cahit Kıraç ile komite üyeleri de bulunacak.

Aynı gün öğleden sonra Ankara’ya geçecek olan Loscartales, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ardından Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından kabul edilecek.

İZMİR’DE DE YOĞUN PROGRAM

Aynı gün akşam saatlerinde de İzmir’e geçecek olan Loscartales, saat 21.00’de Swissotel Grand Efes’te düzenlenecek akşam yemeğinde Yönlendirme Kurulu, Yürütme Komitesi üyeleri, rektörler ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle biraraya gelecek. BİE Genel Sekreteri İzmir’deki çalışmalarına 4 Mayıs 2012 sabahı saat 10.00 ile 11.00 arasında Levent Marina’da İzmir’deki medya temsilcileriyle yapacağı sohbet toplantısıyla devam edecek. Loscartales bu toplantının ardından İzmir’den ayrılacak.