Fulya Omaç / Çeşme

ULUSLARARASI MESLEK KURULUŞUNDAN ÇEŞME TERMALİNE TAM DESTEK
 

Uluslararası Wellness Komitesi (International Committee for Wellness) Başkanı Habib Bouslama Türkiye ve Tunus’un özellikle SPA ve Wellness turizmi konusunda işbirliği yapması gerektiğini söyledi. Tunus’taki Akdeniz’in en büyük SPA ve Wellness tesisinde yaklaşık 100 çeşit tedavi uygulamalarının olduğunu, başta Fransa, Rusya, İsviçre ve Almanya olmak üzere Avrupa ülkelerinden ve tüm dünyadan gelen turistlere hizmet verdiklerini belirten Bouslama, arzu edildiği takdirde tüm birikimlerini Türk dostlarıyla paylaşacaklarını söyledi.

BİZİM YAPTIĞIMIZ HATALARI SİZ YAPMAYIN


“Engelli Ulaşılabilir, Sürdürülebilir ve 3.Yaş Grubu için Herkese Turizm” temasıyla geçtiğimiz hafta sonunda Çeşme Radisson Blu Hotel'de düzenlenen Uluslararası 1.EURO MENA (Avrupa-Orta Doğu-Kuzey Afrika Ülkeleri Birliği) Forumu’na katılarak bir sunum yapan Habib Bouslama ülkesine dönmeden önce yaptığı özel açıklamada, “Tarih boyunca Türkiye ile Tunus arasında çok iyi ilişkilerimiz oldu. Bu ilişkilerin daha da ileri götürülmesini isterim. Tunus’ta Türkler çok sevilir. Geldiğinizde nasıl kardeş bir ülke olduğumuzu kendiniz bizzat görebilirsiniz. Biz SPA ve Wellness turizmi konusunda uzmanız. Ben de Uluslararası Wellness Komitesi başkanıyım. Çeşme’de bir SPA ve Wellness merkezi kurulacağını otelciler birliği başkanı söyledi. Akdeniz’in en büyük SPA ve Wellness tesisini Tunus’ta biz kurduk. Ben birikimimi sizlerle seve seve paylaşırım. Bizim yaptığımız hataları sizler de yapmayın. Biz bu konuda artık yeterince deneyimliyiz. İlk başlarda değişik hatalarımız oldu, sizler de bu hatalara düşüp zaman kaybetmeyin. Öncelikli hedef kitlemiz olan 55-65 yaş arası insanların dünya nüfusundaki oranı yüzde 10 civarında ve bu oran gittikçe yükseliyor. Yani yaklaşık 650 milyonluk bir pazar bu. 55 yaş altı ile 65 yaş üstünü de hesap ederseniz bir milyar insan demektir. Birbirimizi rakip olarak görmemize gerek yok. Pastadan hepimize fazlasıyla pay var. İşbirliği ile bu payı iki ülke lehine büyültmek mümkün. SPA ve Wellness turizmi, turizm çeşitliliği içinde geleceği en parlak dalların başında. Dünya yaşlandıkça sağlığa verilen önem de artıyor” diye konuştu.

TURİZMDE ORTAK HAREKET EDEN KAZANIR


SPA’nın anlamının kısaca ‘Sudan Gelen Sağlık’, Wellness’in ise kısaca ‘Esenlik/Sağlık’ demek olduğunun altını çizen Habib Bouslama, Romalılarla başlayan su terapilerinden günümüzde masaja, kişisel bakıma, şifalı bitkilerle aroma terapiden, kilo kontrolüne, fitnessten şifa enerjilerine kadar uzanan 100 çeşit tedavi uygulamalarının olduğuna dikkat çekerek sözlerini şöyle sürdürdü:


“Tunus’ta yaptıklarımızı gelip kendi gözlerinizle görün. Avrupalı turistlerde çok olumlu neticeler ve başarılar elde ettik. Sadece bizim tesisimizde yılda 15 bin insanı ağırlıyoruz. Türkiye’nin termal olanakları çok fazla. İyi bir işbirliğiyle, know how (bilgi, deneyim paylaşımı) ile kısa zamanda çok yol alınabilir. Çünkü hedef kitlemiz değişik ülkelere seyahat etmeyi seviyor. Tunus’a gelen, neden Türkiye’yi de ziyaret etmesin? Türkiye gelen bir de Tunus’u görsün. Turizmde işbirliği yapanlar her zaman kazanır. Pasta çok büyük. Hatta İzmir’le direkt uçuş imkanı olsa da tesislerimizi birlikte pazarlayabilsek çok daha güzel olur. Ayrıca son yıllarda Türk turisti çok seyahat etmeye başladı. Gelip Tunus’u da yaşamanızı dilerim. Türkiye’den yeterince gelen kimse yok. Bu konu belki bizim eksiğimiz, yeterince tanıtım yapmamışız olabiliriz. Türk dostlarımıza kapımız sonuna kadar açık, çok memnun kalacaklarına eminim.”