Merkez Çukurova İlçesi Toros Mahallesi'nde bir apartmanda para karşılığı falcılık yapıp, büyü bozulduğu ihbarını alan polis ekipleri, 5 Ekim 2011'de bir süre binaya giriş çıkış yapanları takip etti. Daha sonra bir kadın polis, müşteri gibi eve girerek Sevim Şola'ya fal baktırmak istediğini söyledi. 20 lira verip, içtiği kahve fincanından fal baktıran kadın polis iddiaların doğruluğunu belirleyince operasyon yapıldı.

'GELEN YAKINIMDIR, EN ETKİLİSİNDEN YAP'

Mahkeme kararıyla eve giren ekipler, Sevim Şola'yı gözaltına aldı. Evde yapılan aramada, büyü bozmada kullanıldığı ileri sürülen mum, bitki tohumları, müşteri olarak gelen kadınların yazdığı dilek notları ele geçirildi. 20 liraya fal bakıp, 200 liraya büyü bozduğu belirlenen Sevim Şola'nın evindeki aramalarda tanınmış bir işadamının kartvizitinde 'Gelen yakınımdır, mutlaka en etkilisinden yap' yazılı not dikkat çekti. Uluslararası çalıştığı ileri sürülen Sevim Şola'nın Almanya, Hollanda ve Fransa'dan telefon ve internet üzerinden kendisine ulaşanlara muska yazıp kargoyla gönderdiği de ortaya çıktı.

"HEDİYE GETİRMİŞLER"

Tutuksuz yargılanmak üzere nöbetçi mahkeme tarafından serbest bırakılan Sevim Şola hakkında 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan sanık Şola, suçsuz olduğunu söyledi. Şola, "Ben arkadaşlar arasında kağıt falı bakıyorum. Ve bunu para karşılığında yapmıyorum. Kimseden para almadım. Ancak falına baktığım bazı kişiler çocuğuma hediye getirmiş olabilir. Evde nazar duasının fotokopisi vardı, onu muska diye aldılar. Ben muska yazmadım" şeklinde konuştu.

Mahkeme hakimi, Sevim Şola'yı 3 ay hapis ve 450 lira adli para cezasına çarptırdı. Sonra da duruşmalardaki iyi halinden dolayı indirim yaparak 2 ay 15 gün hapis ve 375 lira adli para cezasına çevirdi. Sanığın sabıkasız oluşu ve suçtan sonra pişman olmasından dolayı da hapis cezası ertelenerek bir yıl süreyle denetime tabi tutulmasına karar verildi.