Şırnak'ta dün ve bugün, Uludere İlçesi'nin Irak sınır kesiminde 34 kişinin ölümüyle ilgili inceleme ve temaslarda bulunan TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu heyeti çalışmalarını tamamlayıp kentten ayrıldı.  Şırnak Valiliği'nden ayrılmaları sırasında heyet Başkanı Ayhan Sefer Üstün, gazetecilerin soruları üzerine kısa bir açıklama daha yaptı. Üstün, şunları söyledi:

"Daha önce söylediğimiz gibi buraya geliş amaçlarımızdan bir tanesi vatandaşlarımıza taziye de bulunmak ve onların görüşünü almaktı. İkinci amacımız da kamu görevlilerini dinlemekti. Bugün itibariyle buradaki yetkileri çerçevesinde tüm kamu görevlilerini dinledik. O günkü yaşadıklarını anlattılar bize onları aldık. Dolayısıyla bugünkü çalışmalarımız burada bitti. Bu devam eden bir süreç ile alakalı henüz detaylı bir bilgi vermek soruşturmanın ve incelemenin selametine uygun düşmez. 'Şu şunu dedi, bu bunu dedi, şöyle olmuş, böyle olmuş' gibi yorumlar ileri durumlar olur. Henüz daha o noktada değiliz. Komisyonun çalışmaları devam ediyor. Burada çok dar çerçevede bir kamu görevlisi grubunu dinledik. Dolayısıyla henüz böyle bir yargıya ulaşmak şöyle olmuş, böyle olmuş bunu beyan etmek dediğim gibi doğru olmaz. İnceleme mantığına uygun bir yaklaşım değildir."

Komisyonda yer alan BDP Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ise hava harekatından önce sınır bölgelerindeki faaliyetlerin durdurularak, hava harekatı dolayısıyla geri çekilmeleri yönünde buradaki askeri komutanlara bilgi verildiğini söyledi.

Heyet, daha sonra Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndan helikopterle Diyarbakır'a hareket etti.