Kar kalınlığının 2 metre 25 santimetreye ulaştığı Uludağ’ın Oteller Bölgesi’nde kaldıkları otelden telesiyejle pistin üst bölgesine çıkan Kuveytli turistler Abdullah A. (24), Fatma A. (23) ve Esma A. (19) adlı 3 kardeş, ormanlık alanda yoğun sis ve tipi nedeniyle yolları kaybetti. Uzun süre geçmesine rağmen otele dönmeyen Kuveytliler'in durumundan endişe eden otelde bulunan yakınları, durumu jandarmaya bildirerek yardım istedi. Telefonla irtibat kurulan Kuveytliler, Çağrı Konum Belirleme sistemi sayesinde 1.5 saat içinde ormanlık alanda bulunarak oteller bölgesine getirildi. Sağlık durumları iyi olan Kuveytliler, turizm şirketinin aracıyla Bursa’ya döndü.

3 GENÇ DE SARILAN’DA KAYBOLDU

Jandarma ekipleri Kuveytli turistleri bulduktan sonra gelen ikinci bir kaybolma ihbarı üzerine teleferik istasyonunun bulunduğu Sarıalan Bölgesi’ne hareket etti. Oteller Bölgesi’nden Sarıalan’a yürüyerek gitmek üzere yola çıkan ve üçü de 19 yaşında olan Serdar Batuhan Arıkan, Ömer Oral ve Aykut Gökçe de yine yoğun sis ve tipi nedeniyle ormanlık alanda kayboldu. Kaybolan gençlerin cep telefonuyla haber vermesi üzerine Jandarma ve Sivil Savunma ekipleri bölgeye hareket etti. 3 saat süren çalışmalar sonucu gençler Kızpınarı Mevkii’nde bulundu. Kayıp gençlerin ıslanan kıyafetleri çıkartılarak, ayaklarına sıcak su torbaları konuldu. Şekerli su içirilen gençlere kurtarma ekipleri kendi montlarını giydirdi.

Gençler, kendilerini kurtaran ekiplere teşekkür ederek, "Çok korktuk. kar 2 metreden fazlaydı. Yürüyemez hale gelmiştik. Telefonla jandarmadan yardım istedik. Bizden yerimizden ayrılmamamızı istediler. Onlar gelinceye kadar bekledik" dedi.

Oteller Bölgesi’nde bulunan 112 Acil Servis Merkezi’ne getirilen gençlerin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.



TA,HD(FK/SS)