Adana HiltonSA Otel'de gerçekleştirilen konferansta yaklaşık 500 kişiye hitap eden Uğur Dündar, bağımsızlığın bir gazetecinin olmazsa olmazı olduğunu söyledi. Meslekte örnek aldığı kişinin merhum Gazeteci Abdi İpekçi olduğunu belirten Uğur Dündar, ömrü boyunca yolsuzluk yapanların karşısında durduğunu belirterek şöyle dedi:

"1993'de Show TV'de çalışırken gümrüklerle ilgili yaptığım bir haberden dolayı, Güneri Civaoğlu espriyle karışık 'Herkesin üzerine git, ama 4 kişinin üzerine gitme. Ölünce tabutunu taşıyacak birileri olsun' dedi. Ancak ben gördüğüm her türlü yolsuzluğun, her türlü tezgahın, bu toplumun huzurunu bozacak kişilerin hep üzerine gittim."

'TETİKÇİ BİLE TUTTULAR'

Yaptığı haberler nedeniyle devamlı ölüm tehditleri aldığını, ortadan kaldırılması için tetikçi bile tutulduğunu anlatan Uğur Dündar şöyle devam etti:

"Sınıf arkadaşım da olan Kemal Sunal'ın cenazesine katılmak için İstanbul'a geleceğim sırada bana suikast düzenleneceği ihbarını aldım. İstanbul Emniyet Müdürü'nü arayıp bilgi verdikten sonra Kemal'in cenazesine gittim. Cenazeye katılıp ayrıldıktan sonra emniyet müdürü beni arayıp, suikastçıyı yakaladıklarını söyledi. Susurluk çetesi ile ilgili yaptığım haberlerden dolayı eski özel harekatçı Ayhan Çarkın, ölüm listesinde adımın olduğunu ancak beni öldürmediklerini söyledi. Uğur Yorulmaz'ın annesi de benim öldürülmem için adımın oğluna verildiğini ancak onun beni öldürmeyi kabul etmediğini söyledi."

Yaptığı konuşmanın ardından Adana Eczacı Odası Başkanı Ersun Özkan tarafından plaket verilen Uğur Dündar, daha sonra 'İyi Uykular Sayın Seyirciler' adlı kitabını imzaladı. Dündara kitaplarını imzalatan dinleyici ve okurları yaklaşık 1 saat boyunca kuyruk oluşturdu.



MK(OA/COŞ)