İstanbul Hezarfen Havaalanı’ndan kalkan ‘TC-SAS’ tescilli ‘Cirrus’ tipi tek motorlu uçak, Edremit’e giderken, Tekirdağ’ın Marmara Ereğlisi açıklarında denize çakılmıştı. Hikmet Aral ve Lisa Şener’in cesetlerinin çıkarılmasının ardından Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı Su Altı ve Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Deniz Polisi ekiplerinin, uçağın enkazının yerini belirlemesinin ardından çıkarılan enkaz, Sahil Güvenlik parkına kondu. Uçağın kesin düşme nedeninin belirlenmesi için Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü kaza kırım ekibi bugün sabah erken saatlerde Marmara Ereğilisi ilçesine geldiler.

ELEKTRONİK EŞYALARI TOPLADILAR

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün 6 kişiden oluşan kaza kırım ekibi, uçağın parçalarını tek tek incelemeye aldılar. Burada öncelikle elektronik parçalar bir kenara toplanarak incelendi. Elektronik parçaların incelenmesinin ardından uçağın motoru incelemeye alındı. Daha sonra GPRS cihazı bulunmasının ardından heyet Cumhuriyet Savcısı ile görüştü. Uçağın kesin düşme nedeninin elektronik cihazlarda yapılacak inceleme sonrasında belirleyeceği belirtildi.

ENKAZ ANKARA’DA TOPLANACAK

Kaza kırım ekiplerinin uçakta ilk yapılan incelemenin ardından enkazın tamamının Ankara Sivil Havcılık Genel Müdürlüğüne götürülerek orada birleştirileceğini belirttildi. Uçağın eksik olan parçalarının bulunması halinde ise düşen bölgede yeniden dalış yapılarak arama yapılacağı bildirildi. Uzmanlar, enkaz incelemesi sırasında, paraşütün havada açılmadığı ve uçağın burun üstü denize çakıldıktan sonra açıldığı üzerinde durdular.



MY,ÖT(LK/AAA)